Vi håper du finner mye spennende på bloggen! Enjoy!

@

Det var en gang i ei lita bygd, ikke veldig langt fra hovedstaden, i bygda under Norefjell at noen av fruene på gårdene satt og prata. ”Det er ikke bare bare, folk har så misforstått inntrykk av livet på landet og bondeyrket. Det er bare fokus på menn over 60 år som har grønn felleskjøpetdress, på korndyrking og subsidier. Ikke bare er det et gruelig feilinntrykk folk får, men mye av kunnskapen blir også borte! Nei, her må vi gjøre noe. Vi må vise folk hvor flott livet på landet er. Hvor bra det er å være bonde. Vi må vise at kjøttet ikke vokser i gildedisken. Vi må formidle det ekte livet – på en ekte og eventyrlig måte. Og slik startet Gardsfruene sin formidlingsside på det store internettet.

Gardsfruene.no er en blogg som skal gi inspirasjon og få fram stolthet for bondeyrket og livet på landet. Jeg vil forsøke å inspirere og formidle kunnskap og tradisjoner, i tillegg til å fortelle historier om forskjellige måter å drive gårdsbruk på. Alt fra de som satser for fullt, til de som leier bort og bare bor på gården. Vi driver en viktig forvaltning av fremtiden og av landets ressurser – og ikke minst sitter vi på mye kunnskap. Dette blir ikke den store mote- og sminkebloggen, men du kan lese om dagliglivet på gården, bygdebusiness, hage, interiør, dyr, mat, livsstil, tradisjoner, gårdsliv og mye annet spennende!

Gardsfruene.no begynte som fire jenter i 2013 , og nå er det kun Live som driver siden.

Du kan forvente deg ett innlegg i uka på det jevne. Følg meg på Facebook og Instagram, og bruk gjerne #gardsfruene hvis du vil dele bilder i vår sjanger.

Vi håper du finner mye spennende på sidene våre! Enjoy!

 

Litt om Live:

Gardsfruene.no Live Svalastog Skinnes

"Live er 32 år og kommer fra Krødsherad. Hun har tatt over gården hun er odelsjente på, Nedre Skinnes gård, sammen med mannen Kristoffer (33 år). Kristoffer og Live driver gården selv og overtok den i 2012. De har en datter som heter Liv (3). De har mange jern i ilden og driver jorden og skogen, selger HappyPigs, holder bier, har hytteutleie og mye annet."

Live har en bachelorgrad i økonomi og en master i Entreprenørskap og Innovasjon fra Ås. Hun har også full fagprofil i masteren Naturbasert reiseliv fra Ås. Etter studiene jobbet hun i prosjektlederselskapet Athene Prosjektledelse, og drev med både næringsutvikling på Balkan, lokale reiselivsprosjekt og egeninisierte prosjekter som Bryllupsbygda. I 2014 sluttet hun for å drive for seg selv og være hjemme med datteren Liv.

Live har hele sitt liv visst at hun skal overta gården heime og fant derfor ut at hun måtte oppleve litt av verden først. Hun har vært  flere år på backpackerreiser rundt i verden og til og med bodd et år i Las Vegas som utvekslingstudent. Kjekke ting å ha med seg når hun skal bo i bygda.

Her er "FarmFamilyen" du kommer til å møte på bloggen.

En venninne om Live:

«Hvis Live kunne ha valgt hverdagen sin helt selv, så ville hun nok ha (vært en prinsesse) gått barbeint rundt på Nedre Skinnes gård og luktet på rosene (som det for øvrig er mange av) med en kaffekopp i hånden mens hun nøt utsikten av de to hvite hestene. Men det er sjelden denne dama har muligheten til det, for med den kreativiteten og impulsiviteten hun har, så er dagene som regel tettpakket med diverse arbeidsoppgaver. Det kan være alt fra prosjektledelse, fotooppdrag, praktiske gjøremål på gården til fantasering om nye og spennende prosjekter – sistnevnte blir det en del av. Veien er ikke lang mellom ideer og hva som faktisk blir til virkelighet, for Live er som dere forstår, driftig og får til det hun har satt seg som mål. Live brenner for at folk skal forstå hvor de får maten fra, og all jobben som ligger bak, og hva det innebærer å være bonde. Som hun så fint sier «kjøttet vokser ikke i Gilde-disken». Live er alltid usedvanlig glad og en skikkelig humørspreder.»

Gardsfruene.no Live Svalastog Skinnes

Live er veldig glad i hestene sine og fikk sin første hest da hun var 6 år.

Live er glad i å være på tur både rundt gården og på lengre reiser. Hun og Kristoffer var 10 måneder i Sentral-, Sør- og Nord-Amerika sammen før de fullførte mastergraden.

Gardsfruene.no Live Svalastog Skinnes

 

Live