Jeg gir tøylene vidre

@

Det er ikke direkte gårdsrelatert, men starten og utviklingen av Bryllupsbygda som markedsføringsnettverk har vært en viktig del av min hverdag i mange år. Jeg kom på ideen når vi selv skulle gifte oss og nettverket som står sammen for å vise spekteret av bryllup i Norefjellregionen har hatt stor suksess. 

brudepar hoppe fra tak norefjell noreheim bryllupsbygda live skinnes

Vi har med lave budsjetter klart å finne på mange kule markedsføringsstunt og hatt presseoppslag ÅRLIG med verdi på mellom 1,5 - 2 millioner, med en innsats på ca 100.000kr, som har ført til økt antall brylluper. I Bryllupsmagasinet alene, Nordens største bryllupsmagasin har vi hatt mellom 4-6 sider redaksjonell omtale i 8 utgaver!!! ( Det er kun to utgaver pr år. ) Det er god payout, og bryllupene har strømmet på. Brudepar er fornøyde, selskapslokalene er fornøyde og det er moro å jobbe med. brudepar heis

Mye av grunnen til alle presseoppslagene er våre annerledes og spektakulære bilder. 

krøderbanen torbjørn tandberg

brudepar foss

brudepar vielse strand norefjell bryllupsbygda buskerud

Jeg har vært prosjektleder frem til jeg fikk Halvor våren 2017 og nå kjenner jeg at med alt som skjer på gården, og at jeg tross alt har drevet det alle disse årene, så er det på tide å gi tøylene vidre. Norefjell Destinasjon er inne i en strategiprosess og det føltes naturlig å legge det inn tilbake dit. Alt blir i utgangspunktet likt for brudepar, men hele showet styres fra destinasjonsselskapet. Jeg for min del har sagt at jeg heller kan leies inn ved behov og tar fortsatt på meg fotooppdrag. 

Den største aktøren på brylluper nå er den nydelige setra Noreheim som ligger oppå fjellet. Et nydelig sted med flinke folk som nå tar imot nesten 30 årlige brylluper bare der! :) Ringnes Gård er også "open for business" igjen, med nye drivere, og det er helt topp! :) Eventyrslottet Villa Fridheim får nå maten servert fra Norefjellhytta, så det blir en ny høydare! Bare å sjekke ut vår vakre Bryllupsbygd hvis du er i giftetanker! :)

brud rir i skogen hest

It's been fun! Takk for meg! :)

Live

Nysnø og soloppgang

@

Kristoffer brøyter både endel i området rundt her, og i et hyttefelt på Norefjell. Når det snør 20cm i døgnet som det har gjort noen dager nå så det det bare å sette seg i traktoren, uansett hva annet man hadde planlagt den dagen. Sånn som på Liv sin burdag, da han måtte brøyte hele dagen og gikk glipp av selskapet hennes. Kjipe arbeidstider, men sånn er det bare. Jeg var strategisk ute med kamera her en dag det var nydelig soloppgang og nysnø, og fikk fanget traktoren i sin egen puddersnø - ble ikke disse bildene nokså kule da? :)

brøyting løssnø john deere

brøyting løssnø

 

brøyting løssnø snow plowing tractor

snowplowing tractor fresh powdersnow

Live

From Trøndelag with love

@

Etter MYE testing av både meg og andre, kan jeg med hånden på hjertet si: Her er den beste vinterdressen for deg som er mye ute og er opptatt av både funksjonalitet og at den skal se alrigth ut. Traktorpikene, to gründersøstre fra Grong begynte i 2013 å se seg lei på at det ikke fantes noen fine arbeidsklær for kvinner, og startet sin egen bedrift for å mette nettopp dette behovet. De har laget masse fine saker, men først i 2018 var vinterdressen klar, og den er min helt klart store favoritt, både å jobbe ute med alt slags arbeid, og å leike med kidsa. 

traktorpikene vinterdress sau med krone

Og det er ikke bare meg som syntes den er topp! Jeg er med i en gruppe jenter som har testet dressen i alt fra utefjøs til skogsarbeid, hovslagere, barnehageansatte og alt imellom og alle sier det samme - de elsker den. Jeg oppfordret også barnehagen til Halvor og Liv som jo er en utebarnehage til å kjøpe seg sånne, og de er utelukkende positive og bruker den ute HELE DAGEN, basende i snøen med kidsa! 

Så lurer du på om du selv trenger en, eller lurer du på om Mor i heimen trenger en til Morsdag til søndag - ja så finner du den her -  www.traktorpikene.no 

Dressen finnes i to farger i vintervarianten, og Traktorpikene har salg på flere av sommerklærne sine nå også så jeg på nettsiden deres. 

Denne omtalen ikke betalt, men jeg har fått min testdress gratis. 

Facts, hentet fra nettsiden til Traktorpikene

Live

Når man får blod på tann...?

@

Siden jeg hadde hatt det så moro med iskronen til meg selv, tenkte jeg at jeg skulle prøve å sette den på dyra for å få et slags nordisk magisk utrykk. Det gikk IKKE. Ikke ett dyr ville stå stille så det gikk, og de syntes hele krona var nokså tåplig. Det var det jo og, men litt moro var det :) 

ice lantern ice sticks

Å ja, først må jeg ta med denne, isslottet på jordet. De største istappene satte jeg rett i snøen i en sirkel uten å gjøre noe mer. Så la jeg meg ned og tok bilde mens lyset kom gjennom. Ble det ikke kult da? 

ice crown sheep

Tilbake til krona - ok, første dyr ut - sauene. 

Det var vel det som gikk best. Men et trolsk portrett fikk vi ikke... :)

ice crown sheep

Close?

Prøvde å overtale Capitan til at det ikke var farlig. 

Han ble ikke overbevist, og mer sur enn fin. 

ice crown pony snow

Ponninn løp først vekk og så stilte han seg så jeg ikke fikk satt den på i det hele tatt. 

ice crown horse snow

Her sto den en stund, til den falt av og knuste... ;) 

white pony snow cute

Likegreit det, tenkte nok Ponninn inni seg. 

snowman ice crown

Tilbake ved huset satte jeg den store lyslykta på snømannen som Liv og jeg lagde. Den sto hvertfall stille. MEN snøen var bare kram på toppen av snølaget, så snømannen var ikke så stabil. Dagen etter hadde den falt helt sammen og knust den også. Ja ja, moro så lenge det varte :) 

Live

Jeg liker å leike litt eventyr...

@

Det kommer ikke som noe sjokk på deg hvis du har fulgt meg en stund, for ja, jeg er veldig glad i å skape eventyr. Jeg har lenge hatt lyst å lage en iskrone, for no reason at all, så når jeg fant de rikrige istappene var det bare å kjøre på. 

ice crown forest

Denne lagde jeg i en blomsterpotte som jeg tok litt snø og litt kalt vann i bunn av, og satte istappene innåt kantene, for så å la det fryse på over natta. 

ice crown fairytale forest

Så kan man bare ta den på å leike hulderprinsesse i skogen så mye man vil. Som jeg gjorde. Live 5 år? hmmm..  :)

ice lantern icestickels

Jeg lagde en stor variant også, som jeg lagde lykt uenfor huset av... Moro med istapper! :)

Live