Årets julebilde i boks

@

Har du sett dette maleriet før? I årets julekort herfra har vi prøvd å gjenskape settingen med den lille nissejenta og den store hvite hesten i snøføyken - hva syntes du om resultatet? :) 

nissejente snø

nisse jente snø vinter winter snow girl pony horse

nisse jente snø vinter winter snow girl pony horse

white horses snow

nisse jente snø vinter winter snow girl kiss pony horse

nisse jente snø vinter winter snow girl pony horse

Jeg er veldig fornøyd! Det kunne ha hatt enda tydligere snø og mer vind, men det var kaldt nok å ta bildene så vi var fornøyd etter et par minutter med fotoshoot. :) 

Live

Kommentarer

Møt den nye Gardsfrua på Green!

@

Som jeg skrev tidligere i høst så har ”Farmfamily” bildet vårt endret seg endel de siste to årene og det er på høy tid å introdusere de nye medlemmene. Halvor har dere sett, Emilie skrev jeg om i september, i dag skal dere få møte Helga- Ole Gunnar sin nye kjæreste. 

Som mange av dere sikkert har skjønt så var ”gamlegardsfrue” Linn sin flytting til hestegården Semb for nesten to år siden også en flytting ut av Green. Linn og Ole Gunnar fant ut uten at noe dramatisk skjedde, at de ville forskjellige ting i livet og splittet lag.

Det siste året har vi sett endel til ei veldig hyggelig jente som heter Helga, som nå er flyttet inn på Green. Helga er fra nabobygda Gulsvik i Flå og like fin inni som uttapå! Hun er fra gård selv og kjenner til sidene ved gårdslivet godt. Hun er utdannet både økonom fra Ås og Eiendomsmegler fra BI. Nå jobber hun som eiendomsmegler i Oslo og gjør det veldig bra der.

Helga er både handy, sporty og morsom og er kjent med de fleste tingene i dagliglivet på gården fra før. Hun er også fra en "typisk storfamilie" og kan mye om mange ting som har vist seg i mange situasjoner det siste fra jakt og slakt til barnepass, oppussing av hytter og stabbur.

Green gård

En av de første tingene vi bondet over var vår kjærlighet for ananas på Pizza!! he he... enten så skjønner man hvor godt det er, eller så tar man feil, og det er jo ikke alle som skjønner det. Men vi tagger hverandre i posts på instagram og har det veldig moro med det. 

Helga og Ole Gunnar virker til å ha det veldig fint sammen, og hele familien liker Helga kjempegodt. 

Før sommeren kom navneskiltet på postkassen og selv om vi har vært der på deilige middager så var gårdsdagens Rakafisklag hennes første ”sosiale event” hun og Ole Gunnar var vertskap for.  I fjor sa Ole Gunnar før maten at det hadde ikke vært en "human touch" på forberedelsene, selv om jeg tror ordet han lette etter var "female touch". I år, med Helgas touch var det absolutt det og rammene for årets rakafisklag var nydelig! Denne jenta har sans for detaljer og å gjøre ting både lekert og koselig. 

pent dekket bord

rakafisklag

Velkommen i familien Helga <3 Vi gleder oss til å bli bedre kjent med deg i tiden fremover og finne på mye hyggelige saker. 

Live

Kommentarer

Klingbakst på kjøkkenet

@

Da er julebaksten igang! Først ut i år var kling. Det er så koselig at vi i storfamilien baker sammen syntes jeg. Det blir liksom en ekstra dimensjon i baksten. Når Mamma og tante Gunhild får frem bakstefjølene sine og varmer opp takka, Knut og Viel har tatt posisjonene som smørere, Liv spiser avkapp fra klingen og gutta kommer innom for å smake - ja da koser jeg meg! :)

kling bakst

 

kling bakst

kling baking gardsfruene

Alle får prøve seg/ øve seg på de forskjellige "stasjonene", og siden vi alle bare gjør det denne ene gangen i året er vi ikke proffe, men kunnskapen ser ut til å gå vidre til neste genrasjon. 

kling steiking takke

kling

bestemor baker kling

Selv gutta prøver seg på kjevling! :)

kling

kling

Her er gjengen i full gang! Til middag kom Kristoffer, Ole Gunnar, Eilev og Marthe også. Klingbakst er sosialt og hygglig! :)

Jeg har filmet litt i dette årets klingbakst, så skal se om jeg får satt sammen en liten snutt - hvis det hadde vært gøy å se?

 

Live

Kommentarer

Vi har kjøpt pelssaubesettning

@

Det var ikke planlagt, men under "grisehentinghelga" nevnte fire forskjellige grisekunder uavhengige av hverandre en spesiell pelssaubesetting når de hentet grisen sin. Det viste seg at en utrolig dyktig produsent som har hatt Pelssau som sin store lidenskap og er anerkjent som en av de aller beste på avl og livdyr hadde fått slag for andre gang og ble nødt til å selge besettingen sin! 

Det er ikke hver dag en slik mulighet byr seg, og vi bestemte oss for å slå til. Vår egen besetning reduserte vi med 8 dyr før de nye ankom. Slik bidrar vi med en reduksjon i antall søyer for å bøte på oversproduksjonen som alle sliter med om dagen. Vi kjøpte 17 av besettningen som avikles og de kom til gården denne uka her. 

Vi har spikret litt på sauenes "vinteravdeling", så det skal bli lettere å jobbe med dem og lager en gamelnorsk spælsau avdeling og en pelssau avdeling, begge med hver sin bukk. 

Saueskinnsfell pelssau

Jeg er jo veldig glad i å sy skinnfeller og den typen jeg har likt best er pelssau. Det blir stor stas å skulle ha skinn fra egne sauer neste år.. :) 

pelssau vest

Liv i sin pelssauvest jeg sydde til henne til jul for to år siden. 

pelssau

Vi er glad i å drive med sau, så dette blir spennende :)

Live

Kommentarer

Årets Julegave?

@

Nå som mange har begynt å tenke på julegavehandel MÅ jeg jo tipse om BOKA MI, "GARDSLIV ekte og eventyrlig",  som en potensiell julegave? :D

Du får den i nesten alle bokhandlere i Norge, og på nettbutikkene deres. (For eks her)

Jeg har fått veldig mye god feedback på den, både av yngre og eldre, menn og kvinner og det er jo kjempehyggelig! Både telefoner, sms, meldinger og mail med kommentarer som

- " En herlig og ekte bok, godt skrevet og svært troverdig - en viktig bok i dagens Norge!. "

- " Den flotteste boka jeg har sett"

- " Jeg har lest hele, og elska den! Så ekte og flott skrevet om gårdslivet. Jeg ble helt oppslukt, og fikk så mye inspirasjon og nye drømmer om ting å oppleve i livet." 

- "Du evner på en fantastisk måte å skape nytt uten å glemme det gamle. Det som slekter før oss har gjort, levd og strevd blir løftet videre med stolthet og respekt. "

Flere sier de ble helt rørt i introen og leste hele med en gang og andre sier det er en perfekt "Coffeetable" bok de kan bla litt i når det passer. :)

Her er link til de første 30 sidene som Kagge Forlag har lagt åpent på nettet og dette er hvordan de selv beskriver boka: 

Arven som lever – året rundt på vakre Skinnes gård. 

Mange drømmer om det gode livet på landet, men Live Svalastog Skinnes lever det. Under høye fjell, ved en vakker innsjø driver hun og mannen en storgård som ellevte generasjon gardbrukere. Live brenner for å vise at gardslivet er viktig, spennende og fargerikt. Derfor inviterer hun oss inn i sitt rike og geleider oss gjennom et år på gården. Her lever hun og familien tett på naturen, med griser, hester og sauer. De verner om tradisjonene, men bruker også moderne teknologi som hogstmaskiner og appen «find my sheep».

Det kan se ut til at vi har glemt hvor maten kommer fra, og tror at kjøttet oppstår i kjøledisken. I denne boka kommer vi nærmere livsprosessene når vi leser om lamming, jakt og slakting. Vi blir minnet om verdien av norsk landbruk, bevaring av kulturlandskap og dyrking av kortreist mat. Og vi blir inspirert til å bruke naturen og tradisjonene selv, når vi leser om sylting, safting, såing og tresking – og feiringer av høytider på gården, som påske, bryllup og jul.

julegavetips 2017 bok

Bestill en liten bunke så er julegavene i boks? :D Her er direktelinker til bokhandlere på nettet som har den -  Ark, NorliTanum, Notabene, Adlibris, Haugenbok, Akademika.

 

Live

Kommentarer

Instagram @gardsfruene