Ferie heime

@

"Hva har dere gjort i sommer da", et typisk spørsmål man stiller hverandre i disse dager. Det har jo vært mye skriverier om "stakkars barn som ikke får reise til syden" de siste årene. Jeg har alltid vært en fan av ferie i nærområdene heime på sommeren.  Her er et lite blikk inn i vår ferie som " bare har vært heime". Slettes ikke så værst det heller :)

Håper du har hatt en fin sommer, om du har vært langt eller kort :)

skinnesmoen strand

Vi har vært masse på stranda!

hest

Kosa med dyra og leika med venner av barna og av oss. 

 

Halvor og Ponninn

Brukt mye tid i bringebærhekken, både med og uten Ponninn.

hengekøye

Sovet i hengekøyer! Årets investering på feriefronten som har vært helt topp!! 

hengekøyer

Hengekøyer til alle, men Halvor lot vi sove i reisesenga enn så lenge :)

kajakk

Vi har en familiekajakk som får plass til alle fire og den er helt topp og ta en liten tur med :)

båt

En liten tur med båten til bestefar er heller ikke å forakte.

PigBeach

Bade på PigBeach

hulder

Eller bade i den hemmelige Huldrekulpen.

<3

Leikehuset er en stor suksess og kidsa leiker i det hver eneste dag!

På grunn av den tørre sommeren og byggingen på gården så har vi ikke kunnet reise lengre om vi så hadde villet det heller. Kristoffer har flyttet vanningsvogna to ganger i døgnet fra slutten av mai til slutten av juli, dyra trenger tilsyn og alt må passes. Liv har roet ned og slappet av, vi har hatt mye koselig besøk og brukt mulighetene i nærområdet. :)

 

Live

Kommentarer

Kan du hjelpe meg å finne riktig nøkkel?

@

Jeg driver å nøster opp i gårds og slektshistorien vår om dagen, spesielt med tanke på denne gamle brudekronen. Som jeg har skrevet om før så var det to brødre Ole og Anders, som bodde på Skinnes Gård og Ringnes Gård her i bygda. For å låne penger av sin bror Anders til et ukjent formål, satte broren Ole på Skinnes krona i pant mot et lån. Lånet ble aldri betalt tilbake og krona som kom fra Skinnes ble det som i dag er kjent som Ringneskronen. Orginalen er på museum i dag, og det er laget en flott kopi som leies ut til bryllup av historielaget i bygda. 

brudekrone

Det var på leiting etter mer fakta om denne krona, hvem som laget den, når, hvem bestilte den etc at jeg snakket med min gamle grandtante på over 90 år. Hun sa at mye av historien til både gården og slekta ble skrevet ned av en kar som hadde brukt en hel sommer på riksarkivet for å finne ut av det. Alle hans notater ligger i det gamle ferdaskrinet i storstua sa ho. Det har aldri jeg sett at har vært åpent tenkte jeg.... Jeg spurte mamma og hun sa hun heller aldri hadde sett det åpent. Pappa sa han husker å ha sett det åpent, men at han ikke har sett nøkkelen eller veit hvor den er. Jeg har leitet og leitet rundt på hele gården, i skuffer og skap, prøvde nøkkel på nøkkel uten hell. Kanskje bestemor la den et veldig lurt sted som hun ikke rakk å fortelle om før hun døde?

gamle nøkler

Det ene knippet etter det andre måtte jeg gi opp. Jeg la det ut på instagram og fikk prøve alle nøkklene til en hyggelig dame i bygda som sparer på gamle nøkler uten hell. Mommo hadde også mange jeg forsøkte, men ingen av dem passet. Så nå prøver jeg lykken her!

Nøkkelen jeg ser etter er ca like stor som den på bildet ( se str iforhold til fyrstikkesken). 

nøkkel

Den er "hul forran" for låsen i kista har en pinne som stikker ut. 

ferdaskrin skinnes

Selve ferdaskrinet er fra 1758 og alle tips til noen som har en nøkkel vi kunne ha forsøkt, hvordan man kan dirke det opp, synsk nok til å se selve nøkkelen eller kunnskap om selve krona er av stor interesse! Har du noen tips? :)

 

Live

Kommentarer

Vi er igang!

@

ÆÆÆ nå er vi igang med bygginga altså!! :D :D :D 

 

Vi bygger altså et lite slakteri på gården for å holde maximum stressfrie dyr. Vi bruker det eksisterende bygget "værstedet" på gården og bygger en del av det som før var potetlager om til slakteri. Bak huset bygger vi inn en stor konteiner med kjøl og frys. Forran på bygget inn mot tunet blir det en liten "consept store" i tro kopi av sveitserverandaen på hovedhuset, i kun glass og sveitserpynt!! :D Jeg håper og tror det blir fint. Akkurat nå shopper jeg litt rundt på finn.no for å finne ut hva jeg skal ha der inne. Nå har jeg kjøpt et nydelig skap fra 1801 til å ha mel i, en flott kanestol fra 1700tallet til å ha bøkene mine ++ i, og akkurat nå ser jeg etter to gamle fine kister til  å ha saueskinn i. Så må jeg ha et lite bord/disk til Mac' en, og thats it! Eller, en lyskrone i taket må jeg vel ha? ;) Butikken blir veldig  liten, bare 17m2, og tre av veggene er i glass så det blir ikke noe stort utsalgssted. Det skal også kun være åpent når det er utlevering av kjøtt og i bringebærsesongen slik jeg har sett det for meg så langt hvertfall. Kristoffer shopper rundt etter "interiør" til selve slakteriet med skinner i taket, vasker, plater til vegger, tak og gulv og ordner :)

kanestol

nydelig skal

sveitserstil

Rekkverket som skal være nederst langs bakken er ferdig skjært ut :D

gamle dører

Jeg fant disse to gamle dørene på låven som vi skal pusse opp og ha både inn i butikken, og fra butikken inn i lageret. 

Lurer på å få laget opp metervis av denne borden så det røde bygget blir mer sveitserstilpreget. 

 

Blir det ikke kult da?

 

 

Live

Kommentarer

Viktig å bruke litt tid med venner...

@

Jammen ble jeg 33 år i dag! Tiden flyr, det er helt sikkert! En kjempedeilig og rolig søndag med ridetur, båttur, bading med Happyene på PigBeach, middag med familyen og kake. Og jeg fikk heelt geniale bursdagsgaver; BÅDE kuponger med barnepass, vanning av hestebeite, kake, tegning OG økologisk prosecco. Kan man ønske mer? :D

vanningsvogn

Live

Kommentarer

Første plukking igang!!

@

Nå har vi hatt første plukking på mitt lille 1,8 mål økobringebær felt med sorten askerbær /villbringebær hybrid. Jeg er veldig positivt overasket hvor FANTASTISK fine de ser ut!!!! Sååå moro, fine store og nyyydelige på smak. Siden Halvor har vært såpass intens så har jeg ikke rukket å jobbe med mine bringebærkonsepter, så målet nå er å plukke de og direkte singel-fryse dem. Sliksett har jeg alle muligheter utover høsten til å teste ting. Det er mulig det blir litt selvplukk utover i sesongen hvis noen vil  det? Økologisk smakrike bær på biodynamiske prinsipper. 

biodynamiske økologiske bringebær

økologisk biodynamisk bringebær

økologiske biodynamiske bringebær buskerud norefjell krødsherad

Føler meg ikke akkurat som verdens proffeste bringebærbonde med første års avling, ikke engang ei VEKT annet enn kjøkkenvekta fra biltema! haha, ja ja, man får begynne ett sted og så se hvordan det bærer iveg. Fikk hvertfall kjøpt meg et par tusen kurver og en halv palle pappkasser før det ble modent, så det var nå en start! :) 

Kristoffer slår gresset mellom radene, og vanningen i dryppslangen er på hver dag. 

Live

Kommentarer