Hun gikk fra å være markedsjef i smykkekonsernet Arts and Crafts til daglig leder i Eventyrsmak. Med markedsføring og grafisk design, samt bondebakgrunn, skal hun føre selskapet til nye høyder.

@

Lokalmat merket vårt Eventyrsmak ble startet for over 10 år siden, og har nå 30 produsenter. Økonomien begynner å komme seg og vi har nå daglig leder samt to pakke/butikkhjelper. Når Caroline Lehman gav seg i fjor, lyste vi ut stillingen og det var mange som var interesser. Nå skal du få møte den som trakk det lengste strået, Anette Hassel Solbakken ( 37), som kommer fra Spæren Søre gård i Vestfossen.

- Så, Anette, fortell meg om deg selv, bakgrunnen din og hvorfor du ville gå fra å være markedsjef og en del av ledergruppen i Arts and Craft til å jobbe i Eventyrsmak?

daglig leder Eventyrsmak

- Ja, hvor skal jeg begynne? Jeg er fra gården her i Vestfossen, utdannet meg innen grafisk design og markedsføring. Etter endt utdanning begynte jeg å jobbe som grafisk designer. Jeg fikk jobb i reklameavdelingen til Tess i Lier der jeg var i et par år. Så fikk jeg jobb som designer og fotograf i Arts and Crafts. Her ble jeg leder av den grafiske avdelingen for etterhvert å klatre videre i systemet.

gård

- Men etter 13 år i Arts & Craft med pendling til Lier og Oslo, så begynte jeg å se etter noe annet i nærmere krets, og når jeg så Eventyrsmakstillingen utlyst kjente jeg det kriblet i kroppen. Jeg sto opp etter jeg hadde lagt meg for å søke på stillingen! Anette ler. Så det var veldig moro at dere syntes jeg var en verdig kandidat til jobben.

låve

-Ja, og du virker jo til å være en engasjert type også, jeg har fått med meg både verv, fotograf og butikk som du driver på si?

- Ja, jeg syntes mannen min var så mye borte når han spilte fotball for Vestfossen, at jeg tenkte ”Enten kan jeg sitte å sutre for det, eller så kan jeg engasjere meg i klubben jeg også”. Og det ble det siste. I 2011 gikk jeg fra styremedlem i Idrettsklubben til styreleder, og har siden da vært leder for klubben med 1 500 medlemmer og en omsetning på ca. 6 millioner i året.

- Ja, og det hører vel også med til historien at du på den tiden har snudd økonomien fra – 500 000 kr  til + 600 000 kr … ?

- Ja det stemmer. Styret og jeg gjorde noen nødvendige grep som kanskje ikke var så populære akkurat da, men som har vist seg å være veldig riktige for klubben.

- Men denne butikken da? Det er ikke Eventyrsmak sin butikk på Åmot vi snakker om?

- Nei dette er en veldig veldig liten butikk en venninne og jeg har sammen i Vestfossen sentrum, som heter CERA interiør. Jeg vil tro det kanskje er Norges minste interiørbutikk! Den er sååå liten. Kanskje 25 kvadrat. Og så har vi nettbutikk. www.cerav.no. Min venninne Christina er daglig leder. Grunnen til at jeg startet den var savnet etter jobben i Arts and Craft, og for å holde i de gode kontaktene mine der, sammen med muligheten for å kjøpe inn til eget hus i en oppussings fase. Jeg kan vise deg butikken etterpå, hvis du vil ha en sightsing i Vestfossen sentrum?

- Det er klart jeg vil!  Hva slags ting har du der?

- Det er mye klær, og forskjellige interiørtyper puter, smykker, klokker, sko og diverse interiør. Vi prøver å kjøpe inn ting ikke alle andre har og kjøper fra flere land.

- Jeg har også et fotofirma som heter Hassell Studio. Her tar jeg familiebilder og bryllupsbilder. Med eget studio hjemme er det kjempe gøy å blande hobby og jobb.

stabbur fest

Anette viser meg stabburet på tunet som er pub og sjenkestue 

- Jeg liker å ha mange baller i luften, og at det skjer saker. Jeg liker å være med å skape noe bra, og det var det jeg så potensialet i hos Eventyrsmak. Her er en bedrift som har så mye bra og har kommet så langt allerede, at her tror jeg at jeg kan være med å løfte det videre.

resuaurering av stabbur

Ser du at det er kornbåsene som er blitt til pubbåser? :D

- Ja, det er jo helt topp!  Men hvordan er dagene som leder i Eventyrsmak da?

- De er varierte og bra! Men jeg bruker kanskje litt for mye tid på pakking og logistikk, som jeg kunne brukt på salg! I går tok jeg to telefoner på ettermiddagen og fikk inn to store ordre. Folk elsker Eventyrsmak og så mange vil ha – vi må bare ” få det ut".

stabbur fest

Anette i kjøpmannsdisken fra sin mormor, inne i 2.etasje på stabburet.

- Ja, og det er vel et ekstra spennende prosjekt på trappene også nå, er det ikke?

-Ja, sammen med Hallingkost og Nummedalsmat lanserer vi nå en matkasse for hyttemarkedet og de som bor utenfor nedslagsfeltet til de andre ” kassene ” der ute. Det er snakk om 4 forskjellige kasser, som er ment til weekender. Det er "Familie"," Familie med barn", "Gutta på tur " og "Jentene på tur". Det er basert på markedsundersøkelser på hva folk vil ha, og derfor blir det en lett middag på fredag, kanskje lammesuppe eller karbonader. Det blir en god frokost på lørdag med egg, bacon og andre godsaker, og noe snaks til å ha med på tur. Så blir det en skikkelig flott middag på lørdag med eksempelvis kalvesteik. Søndag blir det rester. Vi lanserer produktet nå allerede 1.juli, så her går det unna! Kassene er planlagt i år 2016 i uke 40, 44, 48 og til jul og det blir i første omgang et  ”tak ” på 500 kasser så her gjelder det å slå til! Signer man opp for en ”spesialavtale” så får man også mulighet til ”limited edition” pakker til jul, påske etc. Det koster 250,- pr. år å være medlem av Lokalmatkassen. Vi kommer til å lage spesialkasser til medlemmer. Maten her vil være eksklusiv og varer vi ikke har stort volum på. Men det er såklart mulig å bestille kasser selv om man ikke er medlem. Følg med på lokalmatkassen.no her kommer info etter hvert. Hver kasse er planlagt å koste ca 1700-2000kr.

-Spennende! Og med disse matnettverkene som eiere til konseptet bør det være mye spennende produkter å velge i også!

-Helt klart.

- Dette var spennende å høre! Men nå vil jeg se gården din! ;)

- Ja , vi skal ikke bare se gården, men spise lunsj på Sjokoladesalongen, som også er medlem i Eventyrsmak og innom gården til Rune og Linda Isaksen, som også er medlemmer i Eventyrsmak!

- Supert, jeg tar med kamerat og er med! (Sak om Isaksens gård og Sjokoladesalongen kommer senere)

Kjøkkenet hos Anette byttes med dette strøkne norsk design kjøkkenet

Pikerommet i huset 

cera interiørbutikk

Anette utenfor sin mini interiørbutikk CERA i Vestfossen sentrum.

cera interiørbutikk

Der var det mye spennende

cera interiørbutikk

Anette viser frem geiteskinn, og sier det selges mye som duk! Jøss, det var moro.

Trur du ikke jeg måtte handle meg et nytt antrekk da? Gamelrosa romantisk med blonder... ahh sommer :)Takk for praten Anette! ;)

Live

10. mai 2020

NRK sak om oss

26. april 2020

Lam med overalt

9. mars 2020

Yoga i Shalaen og AfterYoga Badstue

9. mars 2020

Tretopphytte, badstue og lavvo i vinterdrakt

6. mars 2020

Tåkebad på gården

5. mars 2020

Tunet i vinterdrakt

4. mars 2020

Jeg er mest på INSTAGRAM

4. mars 2020

Testing av hjort i slakteriet

29. februar 2020

Naturmagi