Lokalmatmerket Eventyrsmak har åpnet sin første butikk. Den finner du i Åmot i Buskerud.
Lokalmatmerket Eventyrsmak har åpnet sin første butikk. Den finner du i Åmot i Buskerud.
Skrevet av Live
Som vi har skrevet før, er både Linn og Live produsenter i Eventyrsmak. Ved å være mange små sammen, er man jo som kjent sterkere enn liten alene. Eventyrsmak har nå 12 aktive produsenter og et meget bredt produktspekter. Noe som stadig flere spør om er "hvor får vi kjøpt produktene deres"? Og nå kan vi svare at vi har vår egen Eventyrsmakbutikk! En "consept store" om du vil. Det er kult. Den er åpen torsdager, fredager og lørdager.
Butikken fikk plass midt i Åmot sentrum i Buskerud. Et stort lokale med både utsalg og minikontor, og dette blir daglig leders Caroline Lehmann sitt nye arbeidsted.
Caroline
Butikken bugner over av alle slag, og det er også noen varer fra andre lokalprodusenter i området, som ikke er medlem av Eventyrsmaknettverket.
Åpningsdagen i starten av juli.
Men det var mye som skulle på plass før det. De største produsentene hadde jobbet iherdig i lang tid for å få det klart.
I gamle eple- og potetkasser var det kanelsnurrer, nystekte brød, økologiske grønnsaker, krydder, te, mel, sirup, bær og knekkebrød. Det er en kjøledisk med forskjellige kjøtt- og fiskeproduker. Både ørretfileter, fiskekaker, sik og ørretrogn, kalvekjøtt og pølser.
I hyllene er det saft av mjødurt, løvetann, svarthyll og geitrams, og i et eget skap er det vaktelegg, egg, syltetøy og geleer.
Her er sirupprodusent Caroline og eggprodusent Ingunn.
Siv lager spennende saft.
Kalvekjøtt.
Kaviar.
Caroline og Svein har snora klar til åpningen. Bringebærene er fra Bringebær-Truls på Søndre Bjerkerud.
Kul snor, hva? Gardsfrua på Skinnes sitt eget design, inspirert av en jordbærsnor fra området rundt Mjøsa.
Og dermed ble butikken erklært for åpen!
Hurra! Og dette er bare et nytt kapittel i historien om Eventyrsmak - helt klart ikke slutten. Du kan lese mer om åpningen på denne siden.