Send in the cavalry, Fjell og Fjord!

@

Vi har rett og slett blir lurt i sommer! Vi signerte en 6 mnd kontrakt med en flink latvisk arbeider, som etter 2 mnd, "bare skulle en uke på ferie" og endte med å ikke komme tilbake. Det er jo ikke lett å skaffe flinke arbeidere på kort varsel, og vi hadde en ufrivillig byggestopp hele juli. Så kom Fjord og Fjell Hytteservice AS rullende inn på tunet og reddet oss! De har masse oppdrag, men klarte å sette av tid til å hjelpe oss. Vi er jo heeelt avhengig av å få ting klart, grisekundenen forventer jo hjemmeslakt og grisene vokser, så her MÅ det skje ting! 

Fjord og Fjell As

Dette var et "sight for sore eyes" for å si det sånn! Endelig action igjen!

fryser

Det er jo mine to brødre og fetter som starta og eier Fjell og Fjord, og nå har de ansatt både en norsk snekker, maler og murer fulltid! Så har de med seg noen polske gutter som hjelper dem, og da blir det veldig proft og bra. Helt GULL å ha de på plass her, og de fortjener all skryt og anbefalling. (Sjekk ut facebooksiden deres her for jobber de har gjort.)

Latviern som stakk av hadde rukket å rive en vegg og lage et skikkelig rammeverk for selve slakteriet, samt å forskale til der kjøle og fryskonteineren vår skulle stå. Neste skritt når Fjell og Fjord kom var da å plassere inn konteineren på den støpte plata, og nå skal den bygges helt inn. 

Her er bilde tatt forrige uke, hvor konteineren er bygget inn, og de gjør seg klare til forskaling og støp ute. 

Dette er inne i slakteri og alle veggene og taket skal dekkes med plater så det er lett vaskbare flater og mattilsynet blir happy :) Sluk i gulvet med rikrig helling er også på plass. 

hjemmeslakteri

Dette er akkurat tatt, her er plater pr på plass nesten alle steder. 

slakteri på gård

Konteineren blir bygget inn og det skal bli mulig å sende slaktet fra slakteriet og inn på kjøla fra skinner i taket. Konteineren kan stilles på både kjøling og frys. 

gårdsbutikk

Når man er presset på tid sånn er det selvsagt "first things first", og aller viktigst er det jo å få klart selve slakteriet så grisene og sauene kan slaktes der i år og helst før de blir for store. Pri 2 er min min lille gårdsbutikk, men der er kun platen støpt enda, og jeg har malt rekkverket rundt som snekkeren har skjært ut. Vinskybord som er like hovedhuset, og noe mer er klart, men det får bli når det andre er klart. 

maling av rekkverk

Vi skal både bytte understell på det andre stabburet og mange andre ting i høst, så har du en flink snekkerkynding person ledig, så send de hit! 

Tvi Tvi på smooth sailing herfra! Denne uken er Krøderen Elektro på plass og rørleggeren kommer. 

Live

14. mai 2019

Mother of Lambs

25. april 2019

Lamming

20. april 2019

Påske 2019

10. april 2019

Tovede dyr

1. april 2019

Krokus

25. mars 2019

Snøklokker

20. mars 2019

Beste påskebilde???

20. mars 2019

Mine gode hjelpere

17. mars 2019

Håndsydde saueskinnsfeller