Stressfri hjemmeslakt på gården

@

Da er vi helt ferdige med alle små og store ting, alt er vasket grundig ned, alt er godkjent og alt klart! TVIII TVII til oss i morgen på første slaktedag på eget gårdsanlegg. Det føles godt å kunne avlive dyrene helt stressfritt ute i skogen på beitet sitt, uten at de merker noe som helst. ( Vi bruker en veldig sterk strømtang, og så stikking) Så vidt meg bekjent er vi de eneste som gjør det på denne måten? 

Her er bilder av slakteriet i dag, akkurat ferdig vasket, klappet og klart. 

hjemmeslakteri gård

Autovasker, tarmnedslipp, PWC plater, epoxy, rene og møkkete soner, smittesluser, hengebaner, heis, vekt, kjølefrys rom, knivsterilisatorer - u name it - we got it! :)

hjemmeslakteri gård stressfri slakt dyr

stressfri hjemmeslakt av gris og sau

stressfri hjemmelslakting av gris og sau

Noe har vi klart å få kjøpt brukt, noe har vi måtte fått spesiallaget, mye er nytt og alt er tenkt ut av min superlure mann som jeg er sååå imponert over! <3 

stressfri hjemmeslakt

Skollekar på plass, lånt, og tarmnedslipp ut av veggen. Heisen på enden av hengebanen ser du også. 

stressfri hjemmeslakt gris sau lam

Dyret blir avlivet i beitet og transportert opp på platformen her hvor de begynner med skylling og så skollekaret, før det blir heiset opp, siste rest av bust blir tatt med propanbrenner, før det ruller på hengebanen inn. Innmat ut og slaktet ferdig og delt, merket og sendt inn på kjøla. 

happy pigs utegris free range pigs forest

De har et veldig flott griseliv, med happy ending! :)

stressfri hjemmeslakt gris utegris happypig økologisk

Et kvalitetsliv vil jeg si. 

 

Det blir ikke bedre enn dette for dyrene, men dyrt er det! Phew. 

Ønsk oss lykke til i morgen! Jeg skal lage et innlegg fra selve slaktinga også, og kanskje en filmsnutt av selve avlingen så du ser hvor rolig det går for seg? Vi skal ta halvparten av grisene i morra, og så på neste runde blir det sau og gris. Vi har solgt alle grisene, men vi har nesten 20 lam igjen, økologiske gamelnorsk spælsau, som blir avlivet på samme måten, så der er det fortsatt mulighet for å handle. Sjekk nettsiden til gården på sauekjøtt her, eller kanskje du vil ha en saueskinnsfell?

Live

14. mai 2019

Mother of Lambs

25. april 2019

Lamming

20. april 2019

Påske 2019

10. april 2019

Tovede dyr

1. april 2019

Krokus

25. mars 2019

Snøklokker

20. mars 2019

Beste påskebilde???

20. mars 2019

Mine gode hjelpere

17. mars 2019

Håndsydde saueskinnsfeller