HappyPigsa er i himmelen og vi venter på grisekunder.

@

Da går årets grishold mot slutten, og alle grisene er slaktet. Siden mobilslakt ikke er i drift lengre og vi ikke hverken lovlig eller økonomisk bare kan bygge eget hjemmeslakteri, så valgte vi en måte vi følte var den beste tross alt. Vi leier en helt egen bil fra Furuseth, som kom å hentet grisene søndag kveld. Inne på slakteriet får de egne rom og sin egen avdeling og ble slaktet helt uten kontakt med andre besettninger, en av de faktorene som gjør de mest stresset. De fikk være sammen i bingene på slakteriet over et halvt døgn og roe seg ned, før de ble bedøvet med CO2 gass og blødd. Det koster selvsagt ekstra å omtrent stenge slakteriet og kun kjøre vårt show, men våre kunder setter dyrevelferd høyest, så det er det vi gjør. Kristoffer var på slakteriet for noen uker siden og fikk en god gjennomgang av prosedyrene. Furuseth er veldig proffe og serviceminded og det er bare 2 timer unna oss.

Etter de er slaktet blir de kjølt hardt i et døgn, og så kjører en kjølebil de til slakteren i nabobygda, Jokstad Vilt og Tamt og han har leid inn et ekstra team for å skjære våre griser. Vi har også leid inn en stor kjøle- og frys konteiner på gården i år til å oppbevare alt i. Nå er det jo mange minus selv om dagen, men det veit man jo aldri på forhånd. 

frittgående økologisk utegris

Vi sa hadet til dem sist helg <3 

Kristoffer kjører skyttelgang over skogen til Sigdal med ferdig pakkede griser og jeg venter her på at kundene kommer :) Han har forresten fått seg ny bil og er veeeldig fornøyd med det. 

ford

frosten røsslyng

I dag er det torsdag og det er fra i dag til søndag at de fleste kommer, så da koker vi kaffe og lager brownies og deler ut griser til de som står på lista . 

happy pig pakker

Her er posene fra Jokstad klare til henting med surrede steiker, kotletter, kjøttdeig, fileet, ribbe og alt mulig godt. Vi har både Duroc griser og Noroc griser i år, og de ble større en i fjor så slaktevektene ligger nokså høyt. 

nakkekotletter

Nakkekoteletter er spesielt saftige. 

gris levering

Baren vi snekkret til bryllupet er satt frem igjen og hadde et frostlag i morres, sammen med resten av gården.  Det er spådd MYE snø på fjellet og endel her i helga, så da blir det jo skikkelig julegris utlevering! Vi får tenne i bålpanna så folk kan varme seg :)

izettle

Vår superfancy betalingsløsning, iZettle og ipad! Da kan man bruke kort og kundene kan tilogmed få kvittering direkte på email! Eller Vipps om de vil det. Griselista er mitt excel system som noen ganger gjør meg litt gal, da jeg plutselig kan ha oversett en mail fra en kunde og nesten komme i knipa. Men det pleier å gå bra og alle har fått det det skal :)

Det er moro å se at flere av resturantene i området også handler gris av oss i år, og du kan få HappyPig både hos Norefjellhytta, Noreheim, Norefjell Ski og Spa og Heishuset! Kristoffer og jeg håper å ta en tur innom alle å teste en middag iløpet de neste ukene :) Lokalmatkassa har også kjøpt endel gris og de som kjøper den fremover, kan tilogmed forvente seg ribbe i julekassa! Har du ikke fått kjøpt gris i år, så sett deg på lista for 2017 allerede.

Vi har kjøpt oss 3 Duroc purker og skal ha grisene helt fra start heime neste år og kanskje tilogmed eget minislakteri på gården - hvis loverk og økonomi tilater det. 

VELKOMMEN til alle årets HappyPig kunder! Vi gleder oss til å ta dere imot! <3 

 

 

Live

10. mai 2020

NRK sak om oss

26. april 2020

Lam med overalt

9. mars 2020

Yoga i Shalaen og AfterYoga Badstue

9. mars 2020

Tretopphytte, badstue og lavvo i vinterdrakt

6. mars 2020

Tåkebad på gården

5. mars 2020

Tunet i vinterdrakt

4. mars 2020

Jeg er mest på INSTAGRAM

4. mars 2020

Testing av hjort i slakteriet

29. februar 2020

Naturmagi