Planlegging og gjennomføring

@

Helgens begivenheter begynner å synke inn, og hverdagen er tilbake. Det vil si, en svært pent pyntet hverdag! Med nydelige blomster i alle vinduskarmer og på alle bord, et bjørk-og rosealter som pent rammer inn hestene i auguståkedisen...Det er så flotte dager nå! Men flottest av alt var lørdag, her kommer en stoor bildekrusell med forberedelser og litt mer av festene - enjoy!

alter blomster dåp ute

etterparty

Å planlegge en slik dag tar mye tid og det er mye som både skal huskes på og gjøres. Noen ting kan jo gjøres tidlig, men endel ting MÅ være rett før, og underveis, og da er det bare å alliere seg med gode folk, for man rekker ikke alt selv. Jeg elsker å ordne til slik, og lager alltid mye lister. 

organisering

strand

En av tingene på lista var å shaine opp stranda, det hadde begynt å gro så mye gress på den. Så Kristoffer tok traktor med fresen, Knut bror tok motorsaga, jeg selv hadde både stor og liten hekksaks og svigermor Britt og Liv var med å dro vekk alt vi hugde langs kanten. Svigermor Britt var her nesten hele uken og hjalp til med det meste. Det finnes ikke mange av hennes kaliber og hun er uunværlig når det skjer mye. 

strand

Vannet er veldig høyt nå, så stranda er mindre enn den pleier. En god 2 timers arbeidsøkt på alle så ble det bra.

forberedelser ute dåp

Kristoffer spikret et " alter" i bjørk, skar til noen trestammer til dekor og satte ned benker. Tonje dekorerte "alteret" nydelig med samme typen blomster som heime på blomsterveggen og i huset. Brisk og røsslyng var "basen" og roser, neliker og litt annet var med. 

blomster bue alter

blomster blomstervegg

Tonje igang på blomsterveggen. Skulle nesten tro vi hadde robbet en blomsterbutikk for å få alle blomstene, men jammen gikk alt med, og det skal jo endel til på de prosjektene vi hadde. 

dåpskjolen

Dåpskjolen og lua måtte ordnes, og bestemors vevde damaskduker ble vasket og rullet. Et helt dagsverk det også! Mamma var ansvarlig for det. 

kakefat

Jeg ville at kakebordet skulle bli ekstra kult, i forskjellige høyder og med blomster hengende ned fra bjørkestammen i taket. Kristoffer fikset bjørkestammen og skar "kakestett", og Tonje festet blomstene med sølvtråd.  

gardsliv

Skjønne Tonerose sa hun ville lage trykksaker til kakebordet, og det ble jo superkult med bokas forside og bjørkestammene som gikk igjen. Både beger som vi brukte til bringebær ( vanligvis brukes de til popcorn), muffinspapir og sånne til å stikke i kakene. 

dåpskake gårdskake

Hovedkaken måtte både passe til dåpsgutt og bokjente og fellesnevneren var jo gårdsstilen, så en gårdskake med dyr ble en veldig fin løsning. Den var det flinke Drømmekake som lagde, og hadde sjokolade og sjokoladekrem og var til 80 personer. 

Min venninne Cecilie ble spurt om å lage muffins med gårdsdyr og tok jobben på strak arm. De var både gode og fine!

gardsliv

Våre bringebær var akkurat ferdige så vi måtte alliere oss med BringebærTruls som har seinere sorter. Vi hadde bringebær både til dessert på dåpen og til mauling utover kvelden. 

kakebord dessertbord

Ble ikke kakebordet kult da!? 

kakebord dessertbord

dåpsbord dekking

Slik ble bordet dekket til dåpsfesten. Vi fikk plass til 27 stk i storstua og leide bord (og teltet ute) fra Ole Erik på Bjøre. Med bestemor Liv's strøkne damaskduker, Tonje og mine blomsteroppsatser og den fine rammen stua gir, syntes jeg det ble riktig så koselig. 

dåpsbord

Mellom dåpen som varte fra 11-16 og lanseringsfesten som begynte kl 18 så rigget vi om stua fra dåp til fest. Vi endret bordoppsettet og satte frem champisglass og flasker, eplejuice og bringebærsaft. Tante Gunhild hadde stålkontroll på kjøkkenet og fikk alt unna der. 

storstue

Fikk bilder fra fotografen Anne Mari Sønsteby her i stad, så må vise et lite glimt fra selve dåpen også. Kanskje vanker et nytt konsept? Dåpsferden på Krøderfjorden! :) 

ute dåp strand

Vi rodde som nevnt inn mens Morgensteming av Grieg runget over fjorden. Presten hadde en litt kortere sermoni enn vanlig, og Halvor fikk vann i håret fra fjorden. Solen skinte, vannet var stille og det kunne ikke blitt bedre. Kjempeflott sermoni og koselig med familien rundt oss. To av fadderne kunne ikke være tilstede, vi hadde fire tilsammen. 

dåp ute strand

Sjekk det alteret her gjør seg på bilder da? ;)  

dåpsfølge parade strand

Så gikk vi over stranda og inn gjennom skogen hvor firspannet med de svarte Oldenburgerne ventet. 

dåpsfølge skog

hest og vogn skog

 

hest og vogn skog

Se på denne eventyrlige stemingen da? De hestene er et utrolig vakkert skue. Det syntes God Morgen Norge også, som var med å testet ruten på fredagen. Vaktsjefen kalte det "Eyecandy" og de filmet i 4,5 time av forberedelsene. Det skal på den 15 sept tror jeg. Gleder meg til å se hva de setter sammen, de filmet med drone også. 

hest og vogn gjeldokk hestesenter

Mommo, Liv, Kristoffer, Halvor og meg var de heldige som fikk kjøre helt heim. 

gjeldokk hestsenter hest og vogn

Men det var ikke meningen at vi skulle ha hestespannet for oss selv, og etter en hyggelig middag og omrigging, var det duket for lanseringsfest for boka mi "Gardsliv - ekte og eventyrlig" . Gjeldokk hestesenter var utrolig proffe og  hadde med 5 " Groomer" som det heter, hvorav tre søte jenter sto på tunet her og holdt hestene rolig og fikk gjestene trygt ut av vogna.

lanseringsfest

Gjestene fikk champis og kake, og så samles vi i stua for å høre hva redaktøren "min" Tuva hadde å si.

Det var mye gode ord, og veldig hyggelig!! Petter Simonsen, vår venn som både er bonde og operasanger, sang en fin folketone fra Georgia. 

signering av bøker

Jeg signerte bøker så blekket sprutet og min stygge håndskrift ble ikke bedre av den grunn. :)

gardsliv ekte og eventyrlig

En svært fornøyd forfatterspire med BOKA som jeg håper mange får glede av fremover. Har du lest den enda? Send gjerne en melding om hva du syntes! :)

ps. Kongen kunne ikke komme, men sendte et veldig hyggelig brev med takk for boka og invitasjonen ;) 

Live

14. september 2018

Samle kanalene

7. september 2018

Piratkapring av øy

30. august 2018

Urkorn tresking og fotoshoot

29. august 2018

Ufrivillig byggepause

24. august 2018

Urkornbrød a la Live

22. august 2018

Saueskinnsfell med trykk

19. august 2018

Barnehagestart

14. august 2018

Bare vært heime

12. august 2018

Hva er i det mystiske ferdaskrinet?