Grisenes siste reise

@

Vi byggde jo vårt eget gårdslakteri i fjor høst, når vi innså at ikke Mobilslakt kom til å komme på hjul igjen. Vi hadde brukt Mobilslakt så lenge de holdt på, og at dyrene ble avlivet så stressfritt som mulig i trygge omgivelser er veldig viktig for oss. 

utegris frilandsgris happypig

Når disse HappyPigsa har levd sitt glade griseliv som frilandsgris på gården, spist kun soyafritt økologisk for, og bor på 30mål beite med egen stand... ja da er det helt topp å kunne la den siste delen av livet deres bli helt stressfritt - så vi avliver dem her i beitet sitt! 

hjemmelslaktet stressfri slakting gris

hjemmeslakt økologisk frilandsgris gris utegris happypig

Grisene ligger bokstavelig talt å SOVER i halmhuset sitt, og Kristoffer må vekke en og en for å få de med ut i slusa 2 meter unna for avliving. De skjønner overhode ikke at noe skal skje og det hele foregår så rolig det er fysisk mulig å få det til. 

hjemmeslakteri gårdsslakteri nedre skinnes gård

Etter avliving ute i beitet sitt, så kjører vi dem hjem til våre helproffe slakteri på gården, noen hundre meter unna beitet. Vi er 7 stk på jobb, inkludert Kristoffer og meg selv på slaktedagen. Mattilsynet er også på plass hele dagen både på livdyr kontroll og kjøttkontroll. Mattilsynet sier selv at de ikke har sett noe sted det foregår roligere for dyrene og det er fint å tenke på at opplegget vårt er det beste for dyrene. Det er jo målet vårt!

lovelig hjemmeslakt av gris

Vi har tilogemed vårt eget EFTA stempel med vårt unike nr. 

Det føles godt å ha fått til dette. 

Sak om oss i Nationen i høst om dette

Sak i Bygdeposten og Drammens Tidene

Live

10. mai 2020

NRK sak om oss

26. april 2020

Lam med overalt

9. mars 2020

Yoga i Shalaen og AfterYoga Badstue

9. mars 2020

Tretopphytte, badstue og lavvo i vinterdrakt

6. mars 2020

Tåkebad på gården

5. mars 2020

Tunet i vinterdrakt

4. mars 2020

Jeg er mest på INSTAGRAM

4. mars 2020

Testing av hjort i slakteriet

29. februar 2020

Naturmagi