La meg gi deg et innblikk av hva de vakre Valdresfjellene kan tilby av dans, mat, tur og uteliv!

@
Forsidefoto Vinjerock / Joakim Mangen   Sponset opphold 

Vinjerock... selv om jeg har hatt brødre, slekt og venner som har vært der mange år så var dette min første gang. Jeg viste ikke helt hva jeg skulle forvente meg heller - var det oppskrytt? Hva var så big deal med de konsertgreiene i fjellet? Var det like bra som gjetordene ville ha det til? Jeg var klar for å finne ut nettopp det når jeg dro oppover til Eidsbugarden/ Fondsbu i Vang i Valdres torsdag forrige uke. Her skal du få et bildedryss av helgen.

vinjerock festival

Foto Vinjerock / Andreas Andersson 

Og bare for å si det med en gang -Vinjerock levde opp til forventningene!

Vi ble tatt i shuttlebusser fra en parkeringsplass nede i Vang inn i fjellheimen. Der ventet en kjempestor teltleir som så ut som en Himalaya basecamp i stor størrelse. Fargerike telt, lavoer og gigalavoer satt opp for anledningen.

vinjerock festival

Jeg var invitert med av Norgesgruppen på et spesialopplegg de hadde for 7 av de beste lokalmatprodusentene sine. Norgesgruppen er en av hovedsponsorene på Vinjerock. Når vi kom torsdag ventet denne "beer cooleren" på oss nede ved vannet. En av produsentene var nemlig gründeren Espen Lothe bak Kinn bryggeri, så det var naturlig at det deilige slåtteølet åpnet ballet.

vinjerock festival

Vi satt og hadde en "bli kjent" runde rundt bålet med deilig mat laget på deltagernes lokale råvarer. Omringet av mektige fjell på alle kanter, vannet Bygdin med en gjeng som drev med "Stand Up Padle (SUP) Yoga" i bakgrunn og teltleiren bak der igjen satt vi å koste oss. Da kom plutselig Arne Brimi ruslende og spurte om han kunne joine oss. Det var en hyggelig overraskelse!

vinjerock festival

Etter yoga folkene var ferdige, var det noen som badet.

vinjerock festival

Vi fortsatte runden rundt bordet, og det var veldig intresant å bli kjent med de forskjellige lokale produsentene. Jeg elsker når folk viser lidenskap rundt det de gjør og sier, og det følte jeg det lyste av mange av disse. På bildet ser du Petter Andresen som driver Frigard i Lærdal med bringebær, Gro Sveen fra Svanøy Røykeri,  Marit fra Rørosmat og Arne sjølv.

vinjerock festival

Kokken het Alexander Nussbaum og lagde masse deilig med maten vi hadde med.

vinjerock festival lokalmat

Mmm-.. nydelig! Vi koste oss med mat og prat og hadde litt erfaringsutveksling rundt bålet. Vi prøvde å komme med både konstruktiv kritikk og ros til Norgesgruppen om hvordan de hånterer lokalmat, før konsertene kalte. Eivind Haalien som er lokalmatsjef i Norgesgruppen er selv fra Vang i Valdres og det var ekstra moro å være i hans "hjemrike" og høre hans perspektiv på ting.

vinjerock festival

Statue av karen festivalen er oppkalt etter - Mr. Vinje himself. (Aasmund Olavsson Vinje)

vinjerock festival

Jeg sa til de andre at jeg måtte stikke bort å hilse på " folkene mine", for det var en stor gjeng fra bygda / nabobygdene som var her. De andre trudde jeg tulla når jeg sa at jeg hadde to brødre, tre fettere, to kusiner, fire tremenninger og et par firmenninger der - men i Krødsherad før i tida.. så hadde de ikke bil.. så de kom seg ikke så langt.... så ja, mange er i slekt i bygda vår! ;) Ikke mobb oss for det!

vinjerock festival

Her har vi Camp Krylingsprell - oppkalt etter "vår egen" festival som går av stablen neste helg. Her på bildet ser du en kusine, en fetter, en bror og en tremenning :)

vinjerock festival

Vinjerock handler vel så mye om naturopplevelser, aktiviteter og mat som konserter. På fredag gikk vi til "Utsikten" for å ta bilder med et flagg som Leger uten Grenser hadde satt opp, og for hver selfie som ble tatt med det, gav Norgesgruppen 100 kr til dem. Her er Norgesgruppen og Vang sin egen lokalmatmann Eivind Haalien og den flinke grønnsaksbonden Åsmund Bjertnæs fra Bjertnæs & Hoel på vei oppover.

vinjerock festival

Gjengen på tur. Forran ser du Johan som du kanskje har lest om med Den Sorte Havre. Vi hadde mange gode samtaler og en veldig god dynamikk i gjengen. Jeg er såå glad de ville ha meg med, både som representant for Eventyrsmak og som Gardsfrua Live :)

vinjerock festival

Her er vi på toppen av Utsikten. I bunn av fjellene ser du campen og Bygdin vannet.

vinjerock festival

Sjekk den campleiren da! Kult!? :D

vinjerock festival

Vi hørte det flakket i et helikopter, og Bjørn Eidsvåg kom ut av det. Han holdt en kjempefin konsert.

vinjerock festival

Alle satt, i motsetning til de andre litt villere konsertene... :)

Sett fra andre siden. Foto Vinjerock/ Liisa Leesment 

vinjerock festival

Utover kveldene ble det full fest.

vinjerock festival

Foto Vinjerock/ Lars Østbye Hemsing  

vinjerock festival

Foto Vinjerock/Lars Østbye Hemsing

En av de kuleste musikkopplevelsene syntes jeg var Fagernes Yacht Klubb.. (!!) Artig konsept! Her kommer en av dem stagedivende i BÅT. Intet mindre.

 

vinjerock festival

Og når vi snakker om kule opplevelse og gode festivalbilder, så må dette bildet av @endresv nevnes, under Staut sin konsert på lørdagen! Herlig..!

vinjerock festival lokalmat

Foto Vinjerock / Ida Thoresen 

Men konsertopplevelsen hadde ikke vært den samme uten det enorme fokuset de har på lokalmat. Slike boder som du ser på bildet er det mange av og de selger alt fra Wraps med pulled pork fra Fjellgris til Elgeburger til Falafel av Kje, bakt potet, og fiskekaker.

"Når ein kjem til Vinjerock er det viktig at ein får smake alle dei gode råvarene og produsentane ein kjører forbi på veg til høgfjellet. Og i år har me har fokusert ekstra hardt på lokale råvarer, dyrevelferd og økologiske varer" seier matsjef Espen Blåfjelldal.

 

"Vinjerock ynskjer å vise fram alle dei gode råvarene som kjem frå Valdres og Vang. Festivalen har fokus på kortreiste og sesongbaserte råvarer, og prioriterer økologiske og fairtrade-sertifiserte produkt. Sidan dyrevelferd også er viktig, serverer me med stoltheit stølsmjølk frå Valdres, Tyinlam som har vore på beite i området rundt festivalen og kjekjøtt frå geiter som har beita høgt til fjells. Vår samarbeidspartnar Norgesgruppen bidreg også med kunnskap og råvarer frå deira lokalmatsatsing."

KULT sier jeg, som spiste dobbel porsjon nattmat hver dag, bare fordi jeg ville smake på alt.... ;)

vinjerock festival

Morgenlys over Fondsbu. Vi var så heldige å få et rom inne... ;)

vinjerock festival

Når man snakker om kule saker på Vinjerock vil jeg også trekke frem denne "Ligg og Lad" stasjonen. Her kan du lade telefonen og chille i hengekøye... :)

vinjerock festival

Solbar... :)

vinjerock festival

Infotelt, butikk og foredragstelt... :)

Hvert år er det en stor multisport konkurranse, og her er et bilde av bror Knut tatt av @eidebj fra i fjor. 

vinjerock festival

Utsikt mot festivalområdet, fra turen vår mot Galdebergtind.

vinjerock festival

Godt merkede turstier.

vinjerock festival

En av de kuleste campene på området må ha vært Camp AnnaNach på Cavabakken? Etterfulgt av Camping Klein ... ;)

Tusen takk for meg Vinjerock og Norgesgruppen! Dette var en super opplevelse!

PS - jeg lurer på å ta meg en tur hjem til alle produsentene som var med å lage en sak om hver enkelt - hva tror du om det?

Live

26. november 2019

Black Friday Refleksjoner

14. oktober 2019

Liv Pippi Langstrømpe

3. oktober 2019

Årets saueskinn klare for salg

28. august 2019

Tresking av økologisk spelt

18. august 2019

Vi kjøpte plutselig en tretopphytte vi

14. august 2019

Natur Retreat bygging

11. august 2019

Bygging av YogaShala Lavvo

1. august 2019

Sommer

26. juli 2019

Kristoffer 35