Lille Liv er den heldige - igjen!

@

Jaaaah, jeg sjønner om dere tror jeg har store fritidsproblemer, men jeg synets det bare er så GØY! :D Mommo fant nemlig frem en liten stakk som jeg hadde når jeg var liten, og sa at " kanskje vi skulle sy et lite "liv" til Liv" så har hun Kryllingbunad? Veien var ikke lang derfra til at jeg tenkte at hun " burde jo ha" fyriamer, perleklut og forkle også.... he he he... 

Fyriamer

Siden jeg sydde fyriamer til meg selv før jul, så var det ikke vanskelig å telle ut et litt mindre mønster og lage til Liv også... ;) 

fyriarmer

Hun var veldig spent på hvordan det ble og etter jeg hadde sydd på kveldene kom hun ned på morgen for å se " hvordan det går med bunaden min".... :) 

bunad søm

Når jeg først hadde laget fyriarmer, hadde det vært moro om hun hadde samme perleklut som min også... så da sydde jeg en liten mini perleklut :) Mommo hadde rester av stoffet til min vest, og her ser du foret i rikrig form, og stoffet ved siden av. Mommo har sydd vesten og lagt opp stakken. 

stakk

Min lille stakk... :) 

fyriamer

Mine fyriarmer, Liv sine og den lille perlekluten som skal til å monteres... :)

prøving av bunad

Man må jo selvsagt prøve underveis! Det var hun helt inneforsått med, og sto tilogmed realtivt stille! :) 

Mommo, mamma og jeg har nokså like forklær, og jeg hadde så lyst at Liv skulle ha et også, så jeg snakket med Cecilie som driver " Bunad - Forkledamen i Hallingdal" og selger de lekre gamle stoffene som ellers ikke er i salg lengre. Jeg fikk kjøpt et barneforkle som vi legger opp i halv størrelse, og fikk også et i samme stoff til voksen, så hun kan ha det hele livet. 

Mommo og jeg har hatt det såå koselig med "husflidsdager" og Liv er så engasjert. Det er gøy med bunad og her er det hverfall ei som gleder seg veldig til å ha på seg dette på 17.mai. 

Skjorten er den samme som hører til bunaden den flinke Edda Ane i Stakkestugu har sydd, og søljene hun skal bruke fikk hun i dåpsgave. Sko fikk vi arvet av ei venninne i bygda. 

Kryllingbunad

Siste prøving i dag - alt sitter som støpt!

Kryllingbunad barn jente bunad

Liten fotosetion i hvitveisen på vei hjem fra barnehagen måtte til når hun hadde fått en sååå fin bunad! 

nydelig bunad barn jente

bunad barn vest fyriamer perleklut

Vesle fine bunadsjenta vår <3 Skulle ønske min bunad passet så vi kunne matche, men det er vel nokså urealistisk i uke 38...  det får bli til dåpen :)

Hun er veeeldig fornøyd selv... :) 

nydelig bunad barn jente kryllingbunad

Hva syntes du?

Live

10. mai 2020

NRK sak om oss

26. april 2020

Lam med overalt

9. mars 2020

Yoga i Shalaen og AfterYoga Badstue

9. mars 2020

Tretopphytte, badstue og lavvo i vinterdrakt

6. mars 2020

Tåkebad på gården

5. mars 2020

Tunet i vinterdrakt

4. mars 2020

Jeg er mest på INSTAGRAM

4. mars 2020

Testing av hjort i slakteriet

29. februar 2020

Naturmagi