MED RØTTER FRA VIKINGTIDEN

@

Jeg har lenge ment å tipse dere om dette fantastisk flotte stedet, og nå som boka er så godt som ferdig fra min side, er det dags. Valbjør gard - har du hørt om det eller vært der? Etter jeg overnattet på Sygard Grytting og Nordigard Blessom, kom jeg over dette stedet på en av nettstedene de var presentert. Siden det er nesten 5 timer kjøring hjemmefra følte jeg at jeg måtte ha et slags ærend for å ta turen, og når jeg skulle snakke om grüdnerskap på Otta før jul booket jeg meg inn. 

Valbjør gård

Altså, bildene snakker jo for seg selv om hvorfor du bør ta turen. Ord blir overflødige. Det er nydelig der! Stedet ligger ca 5 km fra Vågå sentrum og er godt skiltet. Et supert utgangspunkt for turer i området rundt Jotunheimen. 

valbjør gard

Byggene er gamle, men de er pusset opp slik at de fleste har tilgang på moderne bad. Dog laget på en "reversibel måte" så hvis man ikke skulle ønske å drive med turisme lengre så kan man fjerne det uten å ha ødelagt bygget for alltid. En flott måte å gjøre det på spør du meg  - man benytter byggene på en lur måte som gjør at både folk får opplevde det, og man får penger til å bevare slike nasjonalskatter. 

valbjør gård

Det hele er et fredet gardstun med historie tilbake til vikingtida. I dag er det 13 hus på gården fra 1600-, 1700- og 1800-tallet. De tar imot drop- in besøk på sommeren, selskap hele året og har 20 overnattingsplasser. 

brodering

Jeg bodde i Aasheimstugu, som opprinnelig fra ca 1850. Den ble flyttet  til Valbjør og restaurert i 2008. Jeg satt å broderte på fyriarmane mine forran en deilig klebersteinspeis, som holdt varmen hele natta. 

valbjør gård

geiter

Gården drives økologisk og har produksjon av geitmelk, egen gardsbutikk med spekepølse av geit, ost og urter.

ot

En av ostene deres. 

live skinnes foredrag

Opplagt etter historisk overnatting holdt jeg foredrag for en veldig flott gjeng på Otta og cruiset hjem. Jeg har lyst å komme tilbake på sommerhalvåret med familien, for dette bør flere oppleve. 

Valbjør gard

Sommerbilde av gården. 

Her er den søte familien som driver stedet. De overtok etter gardsfrue Anna sine foreldre for noen år siden. 

Sjekk ut nettsiden deres for mer info. 

Live

26. november 2019

Black Friday Refleksjoner

14. oktober 2019

Liv Pippi Langstrømpe

3. oktober 2019

Årets saueskinn klare for salg

28. august 2019

Tresking av økologisk spelt

18. august 2019

Vi kjøpte plutselig en tretopphytte vi

14. august 2019

Natur Retreat bygging

11. august 2019

Bygging av YogaShala Lavvo

1. august 2019

Sommer

26. juli 2019

Kristoffer 35