Her det det både retting av stabbur og bygging av bikkjehus.

@

Her føles det som en skikkelig byggeplass om dagen! Her er noen bilder fra tunet vårt nå - både bygging av et kjempestort bikkjehus og retting av fundamentene på det ene stabburet.Men det er ikke bare bygging, siden korntørka er full av korn og alt som vinterlagres der er utover hele tunet, snøfresen males og treskeren har service - så ser det relativt rotete ut her om dagen... 

skakt stabbur

Som du ser så var stabburet veldig skakt, og det var helt nødvendig å gjøre noe. Så det vi gjør er først å jekke det opp med noen " tårn", så ta bort pilarene, grave rundt og fylle med pukk. Støpe fundament pilarene kan stå på, og støpe en "kant " på pilarene så det skal bli så stødig som mulig.

stabbur

Ole Gunnar er god hjelp da han har kunnskap fra sine egne stabbur i fjor.

 

retting av stabbir

Tårnene på, Kristoffer graver unna.

 

retting av stabbur

Her står hele stabburet på tårn!! Er ikke det litt vilt?? ;) De tar på grus.

grus

 

stabbur reperasjon

Toppen av pilarene skal få en spesielt sterk betong blanding, så toppene blir jevne. Det kom forrige uke, bilder kommer senere.

 

prosjekt hundehus delux

Prosjekt nr to på gang nå er å bygge et stort fancy bikkjehus, så bikkjene kan ha hvert sitt hus. Vi har jo fire elgebikkjer, og noen netter tjaser de så færlt at de vekker både oss og naboene, og da er det godt å kunne lukke de inni hvert sitt hus. Stabburet du ser på bildet her, håper vi å gjøre samme prosess som det andre med neste år, og det trenger også nye bunnstokker. Før sto bikkjeinnhengningen her, og det er varmekabler under stabburet som bikkjene lå på om vintren, men de er " inn for a treat" nå for å si det sånn - for her blir det stort hvitt sveitserstil bikkjehus delux! Olav's Million Dollar DogHouse, som Lezek, den ene polakken vår kaller det... hehe ....

hundehus

Her er det klart til å støpe grunn, selvsagt med bioenergi i gulvet.... :) Det skal være seks hus med hver sin utgang, og en høy gang på midten man kan gå i. Det blir også mat og utsyrsrom.

støping

Biovarme rørene på plass og betong fylles fra vår lokale leverandør Holtet Pukk og Betong.

holtet pukk og betong

Kult med kvinnlig betonglady :)

 

bygging

Så langt er byggingen kommet nå. Det blir innhegninger på begge sider når bygget er klart. Det blir tilogmed perlepanel som hovedhuset så det skal bli ekstra kult... ;) Lurer litt på hva slags sveitserpynt vi kan ha uten at det blir helt overkill, men pent. Tips?

bygging

Dette er stabburet tatt i dag. Som du ser er fundamentene støpt og de må nå herde før vi kan sette alt ned igjen. Byggingen av leilighet inne har vi utsatt litt, men har klare tanker om å gjøre det. ÅÅÅ så fin plenen blir!!! :D Næt-.. Men det blir veldig fint å få ordet stabburet da! :)

Dette var før vi begynte, tatt i juli av drone:

nedre skinnes gård

Gleder meg til det er ferdig! I´ll keep u posted!

Live

10. mai 2020

NRK sak om oss

26. april 2020

Lam med overalt

9. mars 2020

Yoga i Shalaen og AfterYoga Badstue

9. mars 2020

Tretopphytte, badstue og lavvo i vinterdrakt

6. mars 2020

Tåkebad på gården

5. mars 2020

Tunet i vinterdrakt

4. mars 2020

Jeg er mest på INSTAGRAM

4. mars 2020

Testing av hjort i slakteriet

29. februar 2020

Naturmagi