Over halvparten av kornet er i hus

@

Treskinga er innhøsting av kornet på høsten, og det er ikke alltid lett å få det perfekt. Været i Norge AS veit man ikke helt før det kommer, og akkurat rundt treskinga vil man ha oppholdvær. Resten av sommeren vil man ha det mer variert, både litt regn og litt sol, men innhøsting - SOL! " Tørkevær". Vi er veldig heldige her på gården som har hele 2.etasje på låven full av gode tørkebinger og en plantørke i tillegg. Da kan vi trøke kornet ved å blåse luft på det og ikke være SÅ avhengige av solen. Men nokså tørt må det være lell.

økologisk spelt åker

Den økologiske speltåkeren nedenfor låven ble veldig fin i år! Vi leverer kornet vårt til Økologisk Spesialkorn, og det er et selskap med et knippe bønder som har felles steinmølle og selger under samme merke. Vi selges i mange dagligvarebutikker, utsalg i Sigdal og via nettbutikkenog REKO ring i området. 

økologisk spelt

Kristoffer sjekker om det er modent. Det gjør vi ved å ta en smaksprøve. Det skal være hardt når det er modent, og ikke mjukt og "melkete". 

tresking av økologisk spelt biodynamisk regenerativt

Da kan det treskes!

tresking av økologisk spelt biodynamisk regenerativt

Spelt i motlys.

tresking av økologisk spelt biodynamisk regenerativt

Åpningen i låven rett forran hodet til hestene er der vi tømmer hengeren med kornet. Der er det en tippesjakt og en skrue som skur kornet inn i en elevator som suger opp kornet og fordeler det i riktige binger. Fancy saker! :)

Live

10. mai 2020

NRK sak om oss

26. april 2020

Lam med overalt

9. mars 2020

Yoga i Shalaen og AfterYoga Badstue

9. mars 2020

Tretopphytte, badstue og lavvo i vinterdrakt

6. mars 2020

Tåkebad på gården

5. mars 2020

Tunet i vinterdrakt

4. mars 2020

Jeg er mest på INSTAGRAM

4. mars 2020

Testing av hjort i slakteriet

29. februar 2020

Naturmagi