Sjekk hvordan broderen pusser opp stabburene på Green

@

Som de fleste av dere veit, bor min bror Ole Gunnar på andre siden av fjorden på gården Green. Der er det gjort MYE siden han overtok i 2009, og dere har fått bli med på oppussing og restaurering av den gamle skysstasjonen.( Link til før og etter)  I vinter fikk de fylkets bevaringspris for den jobben og det er jo veldig moro.

Stabburene hadde også et voldsomt behov for restaurering hvis de ikke skulle falle samen. Både båndrammer og fundament var helt råttent. Når bror Ole Gunnar, la oss kalle han Ulla, som jeg pleier ( nei han liker det ikke) innså at noe måtte gjøres sa han:

” Jeg er nødt å gjøre noe, og da kan jeg  like gjerne gjøre noe skikkelig ut av det, så det  ikke bare står å samler skrot slik som stabbur ofte gjør.. ”    Au… når jeg hørte den setningen traff det skikkelig. Samler skrot ja… gjør våre stabbur det? Ja. Blir jeg inspirert til å fikse våre også, når jeg ser hva Ulla driver med? Ja. Her skal du få se hva to slitne stabbur skal bli til - og du kan leie deg inn på sovesalen hos han fra i sommer!

resuaurering av stabbur

Det første han gjorde var å tømme det for søppel. Ifølge han selv var det mye å kaste og mye å ta vare på. Så begynte han å samarbeide med Audun Eken som restaurerer gamle hus. Ulla brukte vinteren i fjor på å være med Audun og co å lafte nye bunnrammer og stolper, og lærte mye om lafting. Vi har avtalt at han skal hjelpe oss her på Skinnes i sommer, da vi må bytte bunnrammer hos oss også.

resuaurering av stabbur

Det er en krevende operasjon å løfte opp/ jekke opp stabburet, uten at det detter sammen, for å få på plass de nye stokkene.

resuaurering av stabbur

resuaurering av stabbur

resuaurering av stabbur

Her begynner det å hjelpe..

biofyring

Han la inn flisfyring i begge stabburene, med egne tanker og slynger i gulvene.

stabbur leilighet

Alle veggene ble oljet med vanlig matolje for å gi treverket glød.

resuaurering av stabbur

TA ta! Her er det ene stabburet nesten ferdig. Det ble en leilighet på 2 etasjer, med alt man trenger. Nå er det flyttet inn en leieboer der som trives kjempegodt. Det er bad med dursj, do og vask, kjøkken og stue. De har skjært ut et vindu til for å slippe inn lys, eller så har mantraet hele veien vært å kun gjøre enkle inngrep som er helt reversible. Gulvet er lagt oppå det gamle gulvet og det er forsøkt å ikke lage merker i noe av det gamle. Det syntes jeg var en lur filosofi, det er jo ikke sikkert man alltid vil ha det sånn.

resuaurering av stabbur

Døra inn til kjøkkenet.

stabbur leilighet

Kjøkkenet straks klar for innflytting.

ole gunnar skinnes

Ulla i brannmanndrakt forran stabburene tidligere i vinter. Han jobber som frivillig i brannvesenet.

bevaringspris

resuaurering av stabbur

Så, en av stabburene er ferdig og er blitt leilighet. Men Ulla driver jo også med event og aktiviteter som du kan lese mer om på hans hjemmeside HER. Han har blandt annet laget paintballbane i skogen bak gården. Så stabbur nr to ville han bruke til events og jaktguidinglunsj etc. Han er igang og håper å bli ferdig innen juni. Da blir det stue/ oppholdrom nede, 2.etasje blir sovesal, med en seng i hver av de 8 kornbingene....! Og det tenker han å leie ut til folk på ferie også, om du skulle forbi i sommer?

resuaurering av stabbur

Fra 2.etasje og ned. Som du ser er det ikke klart enda.

resuaurering av stabbur

Disse kornbingene skal bli senger...!! Kult hva? Jeg skal selvsagt lage en ny sak når det er ferdig.

Kristoffer og jeg lar oss imponere, og vips, innen høsten så har vi vel en leilighet vi også kjenner jeg oss for rett... :)

Live

10. mai 2020

NRK sak om oss

26. april 2020

Lam med overalt

9. mars 2020

Yoga i Shalaen og AfterYoga Badstue

9. mars 2020

Tretopphytte, badstue og lavvo i vinterdrakt

6. mars 2020

Tåkebad på gården

5. mars 2020

Tunet i vinterdrakt

4. mars 2020

Jeg er mest på INSTAGRAM

4. mars 2020

Testing av hjort i slakteriet

29. februar 2020

Naturmagi