Enkel dekor rett fra eget blomsterbed.
Du husker vi pyntet salaten med stemorsblomster? Og hadde den på kanten av smoothieglasset? Det er ikke noe begrensing på hva du kan bruke de vakre blomstene til! Vi skal seinere i sommer besøke en flott dame som driver Melgården i Østerdalen som har det som jobb å dyrke frem de fineste stemorsblomstene (og andre spiselige blomster) og pynter de forsiktig med sukker - og selger de som kakepynt!
Men først - et særdeles lett og fint ” partytriks” til både hverdag og fest er å lage isbiter med pynt i. Jeg varierer det med sesongene, og pleier strengt tatt ikke huske å gjøre det før utpå sommeren, og da er det nydelig å fryse ned rips med et blad, bringebær etc inni isklumpen. Veldig veldig dekorativt, og da er det ikke noe grunn til å servere annet enn vann.
Det er jo ikke akkurat rakket forskning å lage en isbit- få deg en form, (min kostet 17 kr) vask den, fyll i vann, og putt oppi det du vil ha av pynt . Frys det hele over natten, og voila, nå kan enhver sommergjest føle seg velkommen. Og ikke bare det, er det frosset så er det frosset , så da kan du tømme formene med is over i en pose, og ha utover hele vinteren for den sags skyld! ( hvis du vil isbiter om vinteren da… )
Jeg lagde like gjerne litt is av geiteramssaft også, til Liv på varme sommerdager.
Jeg blir faktisk 30 år i sommer ( væææ!) og skal ha stor fest sammen med min fetter, så her er storproduksjon av isbiter på gang. Det blir fint på vannkannene på bordene. Vi skal ha rabarbradrikken jeg gav dere oppskriften på i fjor til velkomstdrink, så da vil nok ikke isbitene ”syntes” så godt i den…
Nokså lekkert?
Prøv selv da vel!