Bygge en drøm

@

Ahh, dette er virkelig en drøm som manifisteres til virkelighet for meg!! Siden jeg var helt liten har jeg drømt om å skape et slikt sted. Jeg føler at ord som kall eller visjon blir vel svulstige, men jeg kjenner at dette skal jeg gjøre. Bygget i naturmaterialer, i naturen, med naturen og for å hjelpe naturen og menneskene. Det som nå kommer opp er det jeg kaller fase 1 i et større prosjekt. Nøkkelord er å lage et sted som er helt miljøradikalt i alle ledd og et slags opplæringsted for de tingene som er riktige for en bærekraftig jord og menneskelig livstil. Og når jeg sier bæreraftig - så mener jeg ikke det utslitte populærbegrepet alle slenger rundt seg, nei jeg mener kjernen i ordet, hva det virkelig står for. Å bruke tankegangen til forfedrene våre om at vi har jorden til låns og et forvaltningsperspektiv istedet for et forbruksperspektiv.  Og selv om vi bokstavelig talt selger bilen for å få råd til å sette igang, og ikke har råd til alt helt som vi vil fra start, så får vi begynt og jeg håper vi vil trekke til oss de riktige menneskene på veien. 

I første fase nå blir stedet til utleie, enten for vennegjenger som har en yogainstruktør og har lyst å ha en greie for seg selv, eller en yogainstruktør som ønsker å ha retreat her. Eller noe bra innenfor helse, eller andre ting som ikke kræsjer med det vi står for. Det skal være klart til utleie fra midten av september! Så kjenner du noen som ville hatt glede av å vite om dette, send dem vår vei!

bygge lavvo yogashala natur retreat NORD

Hytta som mamma og pappa pusset opp i 2004 er fortsatt veldig fin og blir basen for overnatting og mat i denne fasen. Det er plass til 12 stk rundt bordet og hytta har 7 soverom og 2 bad. I iløpet av sommeren har vi malt endel inne for å shaine litt og den er klar til dyst! Ved siden av den kommer forhåpentligvis tretopphytta som et ekstra soverom for litt mer kapasitet, samt attrasjon. Ved siden av der blir den  frittstående badstua med plass til 8-10 stk med glassvegg mot fjorden og kledd inn som et fuglereir! Den er vedfyrt. Bortenfor der har Lavvoen, selve kjernebygget reist seg. Lavvoformen er jo kjent som et "urbygg" og mange mener det blir ekstra sterk energi i slike bygg. 

bygge lavvo yogashala natur retreat NORD

Når man bygger en drøm med lite middler og mye kjærlighet er det bare å brette opp armene å begynne! Her er Kristoffer igang med rammen til skiltet. Skiltet blir en vegg av ved med tegnet for stedet malt inn. 

bygge lavvo yogashala natur retreat NORD

Dette er vel stablet ved som enhver kan syntes er tett og fin? ;) hehe

bygge lavvo yogashala natur retreat NORD

Symbolet til stedet tegnet på. Det er skapt for dette stedet og er basert på ursymboler. Det representerer et indre kompass. 

badstue strand glassvegg natur retreat NORD

Utsikten i badstua! Relativt strøkent spør du meg :)

badstue

Badstua aka fuglereir/ birdsnest :)

badstue strand glassvegg natur retreat NORD

Utsikt fra badstua 

Vår gode hjelper Anette og jeg har vært malesjefer i sommer og oppgradert hytta litt :)

yohashala

Utsikten fra inni lavvoen. Her kommer det da enda et lag gulv og varme :)

tretopphytte

Tretopphytta! Den tenker vi å male som en kongle!Natur Retreat NORD

Symbolet .

Nå står vi midt i navnevalg. Jeg kjenner jeg liker den internasjonalt kjente frasen " Find your true North". Og siden vi bor her i landet i nord, i Norge, i Norden, Nordic, Northen, og å "find your true north" er å finne sitt indre rette svar... så tenker jeg det norske, korte og kraftfulle varianten av det : Nord. 

 

Nord.

 

Hva syntes du? 

Live

26. november 2019

Black Friday Refleksjoner

14. oktober 2019

Liv Pippi Langstrømpe

3. oktober 2019

Årets saueskinn klare for salg

28. august 2019

Tresking av økologisk spelt

18. august 2019

Vi kjøpte plutselig en tretopphytte vi

11. august 2019

Bygging av YogaShala Lavvo

1. august 2019

Sommer

26. juli 2019

Kristoffer 35

25. juli 2019

UgressBingo - tips til leik!