Bor du i eller har hytte i Hallingdal, Numedal eller Norefjellregionen? Da har vi noen gode saker til deg!

@

Det er store nyheter fra dalene i Buskerud, for Hallingkost, Numedalsmat og Eventyrsmak har plukket ut noen herlige saker fra hver sine produsenter og lager en Lokalmatkasse for de som bor i området, eller har hytte her! Vi ligger jo utenfor sonene til de andre kassene OG det unike med denne kassen er at det er LOKALMAT!!! :D Gjett hvem som fikk lov å få en prøvekasse nå, uka før første levering! ME! ;)

lokalmatkassen

Lokalmatkassen har et godt utvalg fra " dalstrøka innafor" som vi sier, hvor innholdet er basert på hva både lokale og hyttefolk har sagt de vil ha. Det er en rask og enkel middag på fredag, og en større middag på lørdag. Det er lunsj og frokost og snaks og sååå mye deilig!! :) Du kan bestille til 4 eller 6 personer, og hente på en av de lokale butikkene de akuelle utleveringsfredagene.

lokalmatkassen

Dette er nesten alt innholdet i den du får hvis du kjøper den første nå! Snakk om mye godsaker? Det som er inni vil variere fra gang til gang, og til jul har de bestilt mange hapypigs av oss, så da får man tilogmed en ribbe...!!!

grønnsake

Når jeg så hvor mye deilig det var i kassen ringte jeg rett til familyen og ba de på middag. Vi hadde gitt Gunstein, mamma sin kjæreste en " fin middag" i bursdagsgave, så dette var en yppelig anledning. På menyen for "hovedmåltidet" denne gangen var det lammeskank fra Numedal, med rotgrønnsaker og poteter, og tyttebærketchup!

lammeskank

Lammeskanker til 6 personer.

lokalmatkassen

Det var både ost, smør og yougert fra Eiker Gårdsysteri, sjokoladekuler fra Sjokoladefabrikken, Groviser og flatbrødbrød fra Bakke Gård, Eventyregg og bacon, pølser og lomper, nabosnabbenpølse, syltegøy, gele og røykt salt...! Ola la...

lokalmatkassa

Nabosnabben passer det vist best å spise med naboen?

yugert og musli

Yougert og Musli - kanskje til frokost?

middag på nedre skinnes gård

Nei, her var det bare å skride til verks, jeg satte igang grytene og dekket bordet.

lage mat

Lammeskankene skulle kryddres og brunes litt og så legges i en gryte med litt løk og tyttebærketchup, fylles med vann og småkoke en del timer. Du kunne enten koke på plate, eller koke i ovnen hvis du skal på langtur på dagen.

Lille liv

Liv syntes glasset med røyket salt var det kuleste, etter at hun hadde maulet litt kling uten at jeg merket det. Da tok vi like gjerne kling til forret og alle var overseg begeistret for den klingen. Ja er ho ikkje gift ho som bakar den, så har ho mann nå, sa bror, og vi lo godt! :)

kling

Verdt å kjøpe kassa for bare kling, mente Kristoffer. Dette var da en umåtelig bra start på måltidet, tenkte jeg.

lam

På tide å legge på fat, her er lammeskanken etter 3 timer i gryta. NYDELIG ble det! :D Og det vil jeg ikke si at var fordi kokken var så utmerket akkurat, dette kan de fleste klare :)

middag med lokalmatkassen

Måtte ta frem finserviset når vi skulle ha "bursdagsgavemiddag" for Gunstein.

middag servert

Alle syntes det smakte nydelig og jeg var enig :)

middag klar

De glemte å putte oppi fersk rosmarin siden jeg fikk en testkasse, men hadde jeg hatt det, så hadde jeg kunne pyntet litt med det også.. Jeg hadde mye tørket rosmarin i gryta det kokte i. Det sto på oppskriften at man kunne koke alt i en gryte, og hvis jeg skulle laget det en gang til, så hadde jeg nok gjort det, så grønnsakene hadde fått enda mer smak av sausen... :) (Jeg kokte det separat nå)

middag

Fornøyde testere og bursdagsbarn :)

De skal kun selge 150 kasser nå i første runde så det er en eksklusiv kasse å få i hus! Bestill den på nettet innen førstkommende mandag 3 oktober kl 21, og hent den på ditt nærmeste sted fredag 7 oktober fra kl 14.

Prøv da vel, og se hva du tror? https://lokalmatkassen.no/ er nettadressen alt skjer fra. Der kan du lese om hentesteder, se alt som er med, priser, bestille etc. Oppskrift følger med og det var ikke vanskelig :) Jeg tror de skal ha en kasse i mnd fremover med sesongtilpasset mat. Du kan for 250kr få " forkjøpsrett " på alle kassene i et medlemskap også... det tror jeg jeg skal sikkre meg hvertfall! Selv for oss som produserer lokalmat selv, er det veldig moro å smake alt det gode fra de vakre dalene våre.

PS- selve kassene det levers i kommer i litt mer praktiske pappkasser. Alt er fordelt i to små kasser så man skal få plass til det i bilen. Den på bildet er en testkasse i tre som jeg fikk og syntes den var veldig fin til mitt bruk! :D

Live

10. mai 2020

NRK sak om oss

26. april 2020

Lam med overalt

9. mars 2020

Yoga i Shalaen og AfterYoga Badstue

9. mars 2020

Tretopphytte, badstue og lavvo i vinterdrakt

6. mars 2020

Tåkebad på gården

5. mars 2020

Tunet i vinterdrakt

4. mars 2020

Jeg er mest på INSTAGRAM

4. mars 2020

Testing av hjort i slakteriet

29. februar 2020

Naturmagi