Er du i hestemiljøet har du sikkert hørt om den. Leser du finansavisen har du sikkert hørt om han. Einar Nagell-Erichsen skulle egentlig selge prakteiendommen Semb Hovedgård i Horten, og den lå ute til 170 mill. Men det var før han traff tidligere Gardsfrue Linn.

@

Linn, som dere kjenner godt som en av oss fire jentene som startet denne Gardsfruene.no bloggen, elsker hest. Hun har som kjent tilogmed tatt både bachelor og master innenfor hestesport, og all tid og penger går til hest. Når hun etter endte studier lurte på forskjellige versjoner av hvordan hun skulle klare å drive business med hest, startet hun selskapet Equiconsult. Men hun ville ha en stall og trene hester. Hvordan det løste seg, er nesten for godt til å være sant.


Jeg veit nesten ikke hvordan dette ikke kan høres ut som en drøm... men Linn og hennes kompanjong hovslager og rytter Vetle flytter til Semb Hovedgård i Horten for å leie og drive den! For dere som ikke kjenner den… vel, la oss si at den godt kunne egne seg som ”Gardsfruene-interiør” sak!

Semb hovedgård Linn Olafsen Vetle hest

Semb Hovedgård har intet mindre enn 2 golfbaner og det er hestepaddocer bokstavelig talt så langt øyet kan se.

Semb hovedgård Linn Olafsen Vetle hest

Den har et stort stallanlegg med 50 bokser, ridehall, treningsbaner, paddocker og alt en drømmestall trenger. Når eieren først skulle bygge stall, så skulle det ikke spares på noen ting. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene! Alle gulv er av gummi, brosteinen ute på plassen er av gummi, hver enkelt boks har et eget ventilasjonsanlegg, alle hester har vinduer.. og selvfølgelig er det gullkuler på toppen av hver boks. Det er mange som har vært interessert i å gjøre noe på dette stedet, og hvordan Linn og Vetle har fått tak i det er det sikkert få som skjønner.

Semb hovedgård Linn Olafsen Vetle hest

Semb hovedgård Linn Olafsen Vetle hest

Semb hovedgård Linn Olafsen Vetle hest


Kjære Linner'n, hvordan i alle dager kunne det ha seg at du, 24 år, nå har signert en kontrakt om å leie og drive dette stedet!?


Ja, det kan du si!? Jeg veit det nesten ikke selv, det er ganske utrolig at dette faktisk skjer. Hvis man vil at noe skal skje må man jo prøve? Eieren har vært veldig hyggelig og flink med oss hele veien, og vi setter stor pris på at han gir oss denne muligheten. Jeg håper vi klarer å skape et sted som er gården verdig. Ingen av oss er av de typisk ”snobbete” hestefolka, og jeg tror han liker planene vi har for stedet. Vi håper jo mange vil følge oss i utviklinga, og man kan se hele stedet på hjemmesiden vår www.vlsporthorses.com


Vi skal drive med tilridning, trening, kjøp, salg og oppstalling. Jeg tror mange er nysgjerrige på stallen, og jeg håper folk tar kontakt med oss. Vi har ubegrenset med muligheter, så her er det kun fantasien som setter grenser. Vi håper jo at vi skal klare å lage tidenes mest fantastiske hestesenter både for folk og dyr. Her kommer kvalitet og positivitet til å være i fokus.

Jeg må nesten klype meg selv i armen for å skjønne at det er sant, og hele prosessen har gått ekstremt fort. Fra jeg først tenkte tanken, og beskjedent tok den første telefonen har det gått to måneder og NÅ, 1 mai, tar vi over!

Semb hovedgård Linn Olafsen Vetle hest

Det er med skrekkblandet fryd at vi forstår hva slags utrolig eventyr vi har begitt oss ut på. Vi satser på drømmen og hopper inn i det med begge beina og store smil. Gården har tidligere ikke vært særlig tilgjengelig for annet enn galoppsporten, og at vi nå kan introdusere sprang, dressur og andre sportshester til gården er det virkelig en fantastisk mulighet! 

Jeg drømmer om å skape et kompetansesenter på Semb, hvor helse, holdbarhet og prestasjon står i fokus. Jeg håper vi kan bidra i alle aspekter i hestesporten.Vi har som mål å være en totalleverandør av kvalitetstjenester for å sikre topp atleter med gode prestasjoner, mental helse og holdbarhet. Vi vil samarbeide med trenere, ryttere, hovslagere, veterinærer, fysioterapeuter, ernæringsspesialist, treningsfysiolog og mange flere for å kunne gjennomføre dette. Nå søker vi etter samarbeidspartnere - det er bare å ta kontakt.

Så, vi kommer til å arrangere masse kule ting framover. Først og fremst er det den offisielle åpningen 14. Mai. Jeg tror jo dette blir så bra at jeg ikke en gang tørr å forvente noe, i fare for at jeg setter begrensninger!

Semb hovedgård Linn Olafsen Vetle hest

Semb hovedgård Linn Olafsen Vetle hest

Semb hovedgård Linn Olafsen Vetle hest

Semb hovedgård Linn Olafsen Vetle hest

Semb hovedgård Linn Olafsen Vetle hest


Linn, dette er såååå stas! Vi er utrolig stolt av deg, og veldig glade på dine vegne! Du er så tøff og satser og jeg håper fra bunn av mitt hjerte at du får supersuksess!

 

Sjekk nettsiden deres, og følg med på hva de finner på! Det skal hvertfall jeg! Vi var der på dugnad i helgen, og alle er helt frelst...! :D

Klipp fra nettsiden:

VL Sporthorses holder til på idylliske Semb Hovedgård i Horten. Eieren av gården er Einar Nagell-Erichsen, men stallene drives av Linn Therese Olafsen og Vetle Andreas Eidem som sammen utgjør VL Sporthorses.

Tidligere har gården vært kjent under navnet Meridian Stutteri, og har fungert som landets ledende anlegg for Fullblodsavl. Einar hadde en drøm om å skape skandinavias beste anlegg for fullblodsavl, noe som har resultert i et treningsanlegg få kan tørre drømme om å disponere. Linn Therese og Vetle har alltid drømt om å leve av hestene, og det å kunne jobbe med trening og tilridning av hester. 

Etter mange år med utdanning og jobbing, har de landet på Semb Hovedgård. 01.05.2016 tok de over driften av anlegget som rommer 50 bokser, avlsstasjon, isolert ridehall, walker til 8 hester, 1600m treningsbane og 3 km treningsbane. I tillegg har stallene alle fasiliteter som vaskespilt, salrom, kontorer, forrom, tørkerom, toalett, dusj, hovslagerspilt med mer. 

Både Linn og Vetle har ridd og jobbet med hest siden de var små, noe som også har gjenspeilet seg i utdannelsene. Linn har en bachelorgrad i "Avl og gentikk" på sportshest, og skrev masteroppgave i "etologi og biomekanikk" på Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet. Siden har hun jobbet med forskning på trening og rehabilitering av sportshest. I tillegg har hun jobbet som rytter hos Tormod Bakke Johnsen (Tobajo Sporthorses). Vetle er faglært hovslager og har gått i lære hos Aksel Vibe tidligere. Han har jobbet som rytter for Nick Benterman (Volo Sporthorses) og har god erfaring fra konkurransebanen. 

Einar er god kjent i galoppsporten og har vært en av skandinavias mestvinnende hesteeiere. Han har idag et 30 talls hester, og eier blandt annet årets 2-åring i Norge, "Ruler Of Course". 

Sammen har vi en bred profil innen hestesporten, både når det gjelder trening, stell, kjøp- og salg, forebyggende trening og prestasjonsfremming. 

Målet vårt er å tilby oppstalling og treningsmuligheter ut over det vanlige i helt fantastiske omgivelser.

Vi er hele tiden på utkikk etter samarbeidspartnere, ryttere og personer som kan fungere som ressurser i vårt konsept. 

Vi tilbyr: 

- Spesialisert trening av din sportshest

- Presentasjoner av hester til salgs for kunder

- Hjelp ved kjøp av ny hest for private kunder

- Salgshester fra egen salgsstall

- Oppstalling

- Oppstalling av avlshopper med og uten føll

Live

10. mai 2020

NRK sak om oss

26. april 2020

Lam med overalt

9. mars 2020

Yoga i Shalaen og AfterYoga Badstue

9. mars 2020

Tretopphytte, badstue og lavvo i vinterdrakt

6. mars 2020

Tåkebad på gården

5. mars 2020

Tunet i vinterdrakt

4. mars 2020

Jeg er mest på INSTAGRAM

4. mars 2020

Testing av hjort i slakteriet

29. februar 2020

Naturmagi