Et crazy døgn, med møter, pressekonferanse, God Morgen Norge, direktesending på NRK av hele rideturen, ankomst til slottet og selve hagefesten - nå er jeg utslitt!

@

Wow, for et døgn, for en tur og for en hagefest!! Jeg veit nesten ikke hvor jeg skal begynne her, tilbake på gården, utslitt av mitt eget sirkus! :) he he he....

La meg ta deg med på min verson av Oslodøgnet som jeg seint vil glemme.

antrekket til askepott slott

Når jeg først skal til byen så prøver jeg å kombinere flere ting, så onsdag rakk jeg både møte med Kagge Forlag (som hadde invitert meg!), spille inn en Podcast med Norgesgruppen (hvor jeg er programleder), og venninnekveld hos Heidi! ;) Heidi´s kjærste hjalp meg å stryke capen til rideturen, og når jeg la meg den kvelden så fikk jeg absolutt ikke sove. Jeg tror jeg lå oppe heeele natta, selv om jeg inbilte meg at jeg ikke var nervøs.

stryke cape

Taxien fra God Morgen Norge TV2 var på døra til Heidi kl 0615, og da hadde jeg rukket å dusje.

rosarka

Sjekket instagramen min i taxien og så at Rosarka ( ugla fra tre nøtter til askepott) fra min lokale gull og sølvsmed Bergtatt hadde fått flest stemmer, over den fra Cera, og festet den rundt halsen.

horn i håert

På plass i sminken på God Morgen Norge ba jeg om hjelp til å feste dette rådyrhornet i håret ala bruden i Bryllupsbyda. Vi fikk det ikke helt til, og fetter Eilev og jeg var enige om at det var bedre å ta det i hånda :) Løp ut i studio, og satte oss i sofaen rett før kamera gikk på.

God morgen Noege

Tiden flyyyr når man sitter i sofaen der, og selv om man har planlagt lure ting å si, så går tiden for fort til at man får med alt. Men fikk slike snaps fra venninner, så det må ha gått nokså greit :) Klippene ligger på TV2 Sumo.

eilev bjerkerud

Siden jeg hadde en utrolig stram timeplan sa Eilev at han kunne være min "veskebærer" he he, tusen takk ! :D

NRK live

Saken på NRK.no finner du her.

I taxi på vei til Mathallen hvor jeg skulle delta på en pressekonferanse i regi av Birøkterlaget ble jeg intervjuet av NRK radio i 10 min direkte, for å snakke om rideturen de hadde bestemt seg for å direktesende hele av på NRK.no noen timer senere. Jeg rakk inn til pressekonferansen akkurat i tide. Phew.

pressefrokost birøkterlaget

Pressefrokosten var i regi av Birøkterlaget for å sette fokus på biedød og pollinering. Jeg rakk å høre biologer, birøktere, Yngve Ekern og klimaministeren før jeg selv skulle si noen velvalgte ord. Jeg er helt enig med klimaministeren at vi må skape BEVISTHET rundt dette. Rakk å spise litt før jeg dro til Festningen og politistallen.

askepott

Telefonen hadde jo ringt hele dagen av diverse medier og alt mulig så når det ringer igjen på ukjent nr så tar jeg telefonen uten å tenke over det og får hjertet i halsen når det er sjefen av Oslo sikkerhetstjeneste som lurer på "om det er jeg som har planer om å ri i Oslo i dag"?  Fa*****n, ikke si at jeg har glemt noen godkjenninger eller at de har ombestemt seg?!? Det KAN ikke skje nå tenker jeg å skuler over på NRK sitt filmteam på 5 stk som driver å rigger seg opp. Neida, han skulle bare forsikre seg om at jeg ikke var en crazy hillbilly som hadde tenkt å galoppere opp hele Karl Johan, og at jeg husket hvor langt jeg hadde fått tilatelse til å ri PHEEW, selvsagt husket jeg det og respekterte selvsagt også det.

På politistallen mens vi ventet på hesten lagde Nationen et video intervju og en nettsak og jeg syntes filmen de klippet i etterkant var en god oppsummering av turen. 

"Gamle " Gardsfrue Linn Therese Olafsen og hesteeieren Oda Tiller kom kjørende med hesten og vi salte opp den flotte damesalen fra 1904 utenfor ridehuset til politiet. De tre tingene jeg tror jeg er mest takknemmelig for dette døgnet er

1) at jeg var bedt på selve festen

2) hvor ekstemt godt miljøtrent og snill hesten var

3) at Linn var der og leide meg og holdt meg trygg.

Skal jeg være helt ærlig så angret jeg som en unge når jeg la meg onsdag kveld på hele greia, og når jeg så trafikken i Oslo og så damesalen som jeg IKKE hadde ridd i før, så var nervene i høyspenn. Men Solbakkens Mercedes var såååå sinnsykt flink og rolig, og siden Linn leide Capitan når han klikket på vårt eget bryllup, og det gikk bra viste jeg at vi var et godt team der også. Linn tok hele dagen fri fra sin supertravle hverdag på godset de leier, Semb Hovedgård hvor de tar imot hester til trening og oppstalling. Linn - kan ikke du lage et gjesteinnlegg så vi kan se mer om hvordan du har det?

ro oslo

Når jeg først var oppe i salen, og innså hvor flink hesten var og at Linn leide meg trygt, DA begyte jeg å slappe sikkelig av, og så begynte jeg å skikkelig KOSE meg!!! Da var det jo bare gøy!! Jeg angret slettes ikke og godfølelsen kom i kroppen. Folk smilte og tok bilder og vi gikk ned til Rådhuset, over ved Stortinget og opp Karl Johan til bunn av slottet.

ridetur i oslo

NRK filmet hele turen og jeg veit at mange av dere så det på streaming. (Det ligger ikke ute nå, det var kun en direkte sending.)  Nadia i NRK hadde ringt meg på forhånd og avtalt at når vi kom så skulle det starte direktesendingen til NRK1 fra Slottsfesten. Alt derfra kan du se klipp fra NRK av her. ( Vi er på starten av del 1 og på slutten av del 2)

slottet

Så når vi kom frem var det både venner, journalister og andre gjester på plassen. VG lagde en fin sak og Bygdeposten var også der. 

live skinnes ridetur oslo

Bilde fra Nationen.no av VG journalist som knipser og meg som er lykkelig på hesten.. :) he he..

 

hvit hest slott

Jeg sa tusen takk til Linn og Oda, gav vennene mine en klem og kysset hesten farvel før det var på tide å gå inn til selve festen.

live ball slottet

Jeg tok av meg hjelm og kappe, og var klar for å gå inn. Antrekket jeg endte meg var dette tyllskjørtet fra den Norske Designeren Cathrine Hammel, som jeg fikk av lokalbutikken Carrisimo på Flå. Toppen er arvet men orginalt fra Cera i Vestfossen. Smykkene fra Bergatt og Cera og skoene kjøpte jeg  på jentetur i Spania. Jeg har fått hjelp og råd av mange- så tusen tusen takk alle sammen!! Og jeg så at mange gjester, inkludert vertskapet kom i bunad, så det hadde heller ikke vært feil.

Jeg tok ikke så mange bilder fra selve festen, fordi det var presse overalt og jeg ville heler fokusere på å "være tilstede" og det er bare å søke på "hagefest slottet " så ser du bilder derfra. Jeg var kjempeimponert av hele opplegget, så proft, gjennomført og bra. Talen til både Kongen, Dronningen og han unge gutten fra Irak gav meg tårer i øynene og kulturinnslagene var av høyeste klasse. Jeg elsket blandingen av afrikansk dans og " kråkevisa". De tar integrering og samhold veldig seriøst og det var flott å se.

kongefamilien

hageefst

Jeg tok Kong Harald i hånden, og gratulerte så mye. Det var masse kjente ansikter, både Kongefamilien, Erna, Siv, Sylvi, Anita og mange flere.

hagefest

Vi fikk mat og drikke servert på sølvfat av disse flotte folkene og det var virkelig lagt tanke i alle detaljene.

 

live nRK

Jeg snakket med Nadia igjen på vei ut, og ruslet lykkelig nedover slottsplassen, passe utkjørt. Dette var virkelig en flott opplevelse og jeg er kjempeglad for at jeg var de utvalgte.

Foto- min iphone, VG, NRK, Nationen, Bygdeposten, Oda Tiller og Bjørn Sæta -TAKK!

Live

10. mai 2020

NRK sak om oss

26. april 2020

Lam med overalt

9. mars 2020

Yoga i Shalaen og AfterYoga Badstue

9. mars 2020

Tretopphytte, badstue og lavvo i vinterdrakt

6. mars 2020

Tåkebad på gården

5. mars 2020

Tunet i vinterdrakt

4. mars 2020

Jeg er mest på INSTAGRAM

4. mars 2020

Testing av hjort i slakteriet

29. februar 2020

Naturmagi