Nå har de drevet Semb Hovedgård i 6 måneder og det er på tide å ta en liten status på hvordan det står til og hva de driver med?

@

Du husker kanskje saken jeg skrev i mai om Linn og hennes ferd til Semb Hovedgård i Horten? Jeg syntes dere trengte en oppdatering på hvordan det går med henne på Norges råeste stall. 

linn semb hovedgård

Linn, hvordan har de siste 6 månedene vært? Er det blitt helt som et eventyr?

- Ja, det kan du jammen si. Jeg må klype meg i armen hver dag for å forstå at dette er hvor jeg bor og at jeg konstant er omringet av hester! For tiden har vi 8 hester i trening som vi rir daglig og 5 galopphester som er til salgs. For øvrig blir det vist flere andre fullblodser til salgs søndag 02. Oktober. Bli gjerne med meg på auksjon hvis du har lyst til det! Det er storløp og auksjon fra klokken 17!

- he he, jeg vil tro du er happy med det ja! :) Tror ikke jeg rekker auksjon søndag - og nå har jeg jo tre hester selv også, så stallen min er full! Men er din full? Du har jo plass til 50!?

hest beite solnedgang

- Ja vi leier ut deler av stallen som private fløyer, og har deler av den til trening av hester. Nå har vi har seks hester oppstallet til treningen, og venter på to til som kommer denne uken så nå begynner det å fylle seg opp! En av de private fløyene er leid ut, og halve hingstestallen er leid ut til en veldig flink ung rytter med to hester så dette er veldig spennende! Vi har fortsatt noen ledige bokser så hvis noen leter etter sted å stalle opp hesten for vinteren burde de komme innom oss for å ta en titt!

linn therese Olafsen Hest

- Høres bra ut!! :) Men hvordan er arbeidsdagene nå da? Jeg skjønner du at du er en busy bee. Fortell litt om hverdagen og livet?

- Dagene er veldig lange, stort sett begynner vi klokken 07 om morgenen og er ferdig rundt klokka 23 på kvelden. Så det er både lange og tunge dager – med lite penger. Men, sånn er det vel med alt man starter opp? Siden det er såpass mange timer på jobb og mesteparten av alt vi tjener går jo til utvikling av firma, så for min egel del spises middagen tidligst klokka 22 og det er en unormal mengde makaraoni, havregrøt og vann som står på menyen. Forøvrig er det ganske mye du kan lage av makaroni! En av mine nye hovedretter består av "makraroni med aromasopp i en velsmakende saus av pulvercarbonara med vann". Meget ekslusivt.

Dagene er ganske absurde for det meste. Jeg rir ca 8 hester om dagen i en prisvariasjon fra 5000 til 1,2 millioner kroner som virkelig setter ting i perspektiv. Bare tenk på hvilke verdier og summer folk investerer i hestene sine! Jeg føler meg veldig heldig som blir betrodd ansvaret for slike hester.

Folk sier de er sjalu på luksuslivet her, men jeg tror ikke helt de forstår hva som ligger bak. Altså, jeg betegner det selvsagt som luksus, jeg har stor stall, egen isolert ridehall, galoppbane, evige gressenger og mer til, hallo jeg rir hester som jobb, hva mer ønsker man seg? Det jeg tror de fleste glemmer er at du får så mange træler på henda at du ikke klarer å åpne dem etter å ha møkka 16 bokser om dagen og ridd 8 hester. Du er konstant sulten fordi du ikke har nok penger til å spise nok i forhold til arbeidsmengden, og innimellom klarer du ikke sove for det er bare 5 timer til du må begynne å jobbe igjen for å få dagene til å gå rundt.

Men, så får du en klapp på skulderen eller tilbakemeldinger fra en fornøyd eier og da føler jeg meg så heldig at ord kan ikke beskrive det. Igår fikk jeg skryt av to ringrever i galoppmiljøet og Einar for å ha både laget og håndert åringene helt supert fram til auksjonen. Sånne ting gjør at man går med et stort smil resten av dagen. Det er ganske hardt, men i det store bildet er jeg veldig heldig som får skape det selv.

ridning ridehall

- Herregud... ja det er jo helt absurd!  Du er kjempeflink Linn, og jeg er veldig stolt av deg som jobber så hardt for drømmen din. Men som jeg har sagt til deg før - du må ta vare på deg selv midt oppi det hele! For dere har vel mange prosjekter på gang i tillegg til den daglige driften også?

- Ja vi har ganske mange prosjekter på gang – og vi håper jo at vi får med oss noen samarbeidspartnere etter hvert! Hestenæringen er tung å etablere seg i, og det finnes jo ingen støtteordninger for unge gründere, noe det absolutt burde vært. Hint til Innovasjon Norge..

Noen av de produktene vi har nå er jo oppstallingen, hvor du kan stalle opp hesten din i halv eller fullpensjon ettersom hvor mye arbeid du vil gjøre selv. Vi tar og imot hester i trening og for salg som vi har nevnt tidligere. Nå har vi tre ridehester som er til salgs og 5 galopphester i tillegg til at vi har flere andre som er i trening for å utvikle seg.

Et nytt konsept vi driver med er ”Racehorse Makeover” programmet vårt. Vi tar i mot galopphester som er ferdige på banen, lar de lande og begynner å omskolere de til ridehester. Nå har noen av Norges absolutt topphester inne på stallen og de begynner å utvikle seg veldig godt som ridehester. Dette er jo noe det både er et marked for og det er virkelig viktig at disse hestene får muligheten til å få en ny karriere etter løpstiden og hvor de er hos profesjonelle i overgangen for å sikre de en best mulig framtid.

ridetur

Annet nytt er at jeg utdannet meg som Art2Ride trener og framover tilbyr vi flere klinikker og retreats på gården! I mai skal vi ha en 10 dager lang ”Spring Retreat” med den amerikanske supertreneren William Faerber. Her blir det både undervisning i dressur, sprang, mindfullness og jeg kan friste med yoga i hagen på Semb, deilig økologisk mat, vin og hyggelig stemning! Vi ønsker å lage et fantastisk opphold for folk som gjør at de kan komme til oss med eller uten hest og tilbringe en helg i fantastiske omgivelser!

Har du lyst til å komme?

semb hovedgård

-JA!!! :D SÅÅ kult det er jo midt "down my ally" for å si det sånn!

- Vi jobber også med utviklingen av et entreprenør nettverk for gründere i hestenæringen noe jeg tror det er et behov for. Jeg håper vi kan bidra til mer framsnakking og positiv utvikling av sporten!

Ellers er det Eliteskue for Norsk Varmblod her til helgen med Agrias Føllchampionat og salgsvisning. Da er det åpen stall og jeg håper flest mulig tar turen til Semb for å hilse på oss! :D Søndag 02. Oktober er det som nevnt storløp og auksjon på Øvrevoll, jeg tar dere gjerne med inn for å se på fullblodsene som er til salgs.

Bloggen har fått nytt design og skrives nå på engelsk ettersom vi arrangerer mer og har flere følgere som ikke leser norsk – så følg gjerne med på www.equiconsult.no

- Herregud! Og jeg trodde jeg var travel...? he he ... Tusen takk for update Linn, lykke til videre!!

Linn var jo med med når jeg red til slottet 01. september og holdt hesten og meg under full kontroll! :) Hun ordnet med også transport hvor vi fikk låne hestebilen til www.horsetrucks.no.  Tusen takk for lånet, trenger du en hestebil til enten 2 ell 6 hester, kan det anbefalles!

ri til slottet på hvit hest

Live

10. mai 2020

NRK sak om oss

26. april 2020

Lam med overalt

9. mars 2020

Yoga i Shalaen og AfterYoga Badstue

9. mars 2020

Tretopphytte, badstue og lavvo i vinterdrakt

6. mars 2020

Tåkebad på gården

5. mars 2020

Tunet i vinterdrakt

4. mars 2020

Jeg er mest på INSTAGRAM

4. mars 2020

Testing av hjort i slakteriet

29. februar 2020

Naturmagi