Store mengder enkel god mat

@

Har du hørt utrykket " for dummies" i denne formen før? Jeg veit ikke hvor vanlig den er i Norge, men i USA har de masse bøker som heter " bla bla bla - for dummies" og det betyr bare at det er sagt på en måte som alle kan forstå det. 

Tradisjonsmat for dummies, er derfor bare en veldig enkel måte både si OG lage en rett på. ;) Klarer du å steike grandis, så klarer du å lage dette :)

Når vi har det travelt og må ha god, næring- og smaksrik mat i mengder uten å bruke mye tid på matlaging, så har dette blitt en favoritt. Du kan tilpasse etter hva du har tilgjengelig, men den enkleste " idiot proof" varianten er denne: 

Gå på butikken og kjøp deg en pakke som heter røkt svineknoke, 2 pk frossen lapskausblanding og 1 pk frossne grønnsaker. 

Gå hjem og sett på en stor kjele med vann ( 2-3 liter) og legg oppi svineknoken. La det koke i 3-4 timer på lav varme mens du finner på noe annet. 

Så tar du ut svineknoken og lar den bli kald nok til at du klare å ta i den, og da skjærer du bort det som helt tydelig er fett ( trust me, du skjønner hva du vil fjerne) og bein. Det kjøttet som er der, skjærer du i passe biter, og legger tilbake i den krafta som vannet du kokte det i nå er blitt. Så klipper du opp de tre posene frossne saker og gir alt et kjapt oppkok. Smak om du liker det, og om du syntes du burde ha i litt ekstra krydder, men den røkte knoken gir veldig mye smak. Voila! Server til hvem du vil, smaker nydelig! 

kjøttsuppe

Prøv nå i høstferien foreksempel? Lag det en dag, og den kjelen har du til flere middager og lunsjer. Smaker bedre etter å ha stått litt også. Legg til litt ekstra kjøtt fra for eks pølsene du hadde med for å grille, og ikke spiste opp alle, eller rester fra svinesteika fra igår. Liv er så fasinert av makaroniskruer at jeg ofte koker noen av dem i tillegg og putter oppi. Diverse gryn gjør den også mer fyldig. Du kan også blande en stor skje potetmel med ca 1 dl vann og riste det i en sånn ristekopp og la det koke sammen med resten, så blir det litt tjukkere i konsistensen.

Har du ferske grønnsaker, og HappyPig knoke er selvsagt det en DeLux verson av denne :) 

tradisjonsmat

Prøv da vel, og se hva du tror? ;)

Enjoy!

Live

10. mai 2020

NRK sak om oss

26. april 2020

Lam med overalt

9. mars 2020

Yoga i Shalaen og AfterYoga Badstue

9. mars 2020

Tretopphytte, badstue og lavvo i vinterdrakt

6. mars 2020

Tåkebad på gården

5. mars 2020

Tunet i vinterdrakt

4. mars 2020

Jeg er mest på INSTAGRAM

4. mars 2020

Testing av hjort i slakteriet

29. februar 2020

Naturmagi