Mapamima heter den. De har økologiske bærekraftige sertifiseringer på nesten alle merkene de har, og det strekker seg fra superslitesterke utebukser, til deilige ullklær og lekre tyllskjørt!

@

Jeg er ikke så ofte i byen, men hver gang jeg har vært på kino i Hønefoss har jeg stoppet å sett inn vinduene. For en stund siden var jeg i Hønefoss på dagtid og stakk innom butikken. Ikke viste jeg at den var kulere enn den så ut tilogmed! 

barneklær

Det er ikke noe gårdsbutikk, men vi som har sagt vi skal bli best i verden på klima kan jo se oss rundt på flere aspekter av livet enn bare landbruksdelen. 

barneklær

butikken mapamimabarneklær

Halve butikken er gutteklær og halve butikken er jenteklær. De har både til baby og helt opp til ungdomsalder. 

barnebutikk

Jeg hadde en lengre prat med eieren før jeg endte med å handle med meg endel ting, og noen ting fikk jeg med for å teste. Har du hørt om merket Isbjôrn of Sweden før? Det hadde ikke jeg, men de er både økosertifisert og er en testvinner på sitt felt. Vindtett, vanntett og pustende med enorm sliteevne. Jeg syntes det var veldig kult at på lappen bak er det plass til å skrive tre navn, så de forventer at det skal arves! Det er noe annet enn det typiske forbrukssamfunnet legger opp til. Liv fikk en svart utebukse som har vært helt super. Hun fikk også en brun jakke som var kjempelekker og har brukt det masse i høst. 

jakke barn

Den brune jakka er fra merket Mini Rodini som også et svært bærekraftig merke. De tar sin CSR (Corporate Social Responsibility) svært alvorlig og arbeider rundt dette fra design til ferdig produkt i butikk. De arbeider med gjenvinnede materialer, økologisk bomull, lønnsforhold etc og er særdeles opptatt av kvalitet og design. Gro Helene fortalte meg at hvis de sender feil størrelse, så vil de heller at butikken prøver å selge den enn å sende tilbake...! For å spare miljøet...! 

jakke

Liv på tur med sin nye jakke og nye venninne.

gro helene

Eier og daglig leder Gro Helen har altså en butikk som både har bærekraft og fine saker side om side. Mannen Trond spiller også en stor rolle og deres to sønner prøver ofte klærne for å sjekke at det er skikkelige saker. 

- Gro Helene, hvorfor ville du starte egen butikk? 
-Vel, jeg har nesten vokst opp i butikk (faren min drev sportsbutikk i mange år) og følte vel alltid at det var min vei. Men etter en del år i tekstilbransjen ble jeg lei av overflod, forbruket og en generell bruk og kast mentalitet. I tillegg til liten kunnskap og liten vilje til kunnskap om opprinnelse. Spesielt etter å selv ha jobbet i kjedebutikk ble jeg mer kjent med vårt overforbruk på bekostning av andre...

-Men en like stor del av det å åpne butikk er fordi jeg synes klær er gøy, jeg er en selger og liker å selge. Jeg fant barneklesindustrien ny og spennende, og her er de økologiske og bærekraftige merkene mer tilgjengelige og synlige. Så det ble naturlig for meg å velge den retningen, samtidig som jeg vendte meg mot et annet marked enn kjedene. Høy kvalitet stod i fokus, og gjør det ennå, vi ønsker at klærne skal kunne arves... Klær er gøy, vi kler vår personlighet. Men det skal ikke gå på bekostning av noe eller noen. 

flott barnejakke

Nå har de akkurat fått en nettbutikk også, så du trenger ikke bo nær Hønefoss for å ta en titt :) 

- FUB er et annet av våre beviste merker. Kolleksjonene kommer i myk organisk bomull på våren og den fineste kvalitetsull på høsten. De har den finest ull fra økologisk sauehold og bruker farging som ikke skader hverken mennesker eller miljø. Så som du forstår er våre merker svært bevisste sine valg, og det er nettopp derfor vi velger å være forhandlere for disse samtidig som vi føler oss heldige som får sjansen til å selge så fantastisk barnetøy! 

nedre skinnes gård

Når jeg kom hjem etter handleturen og Liv fikk åpne posene ble hun spesielt henrykt over tyllskjørtet fra DOLLY, og Gro Helen sa at alle som kjøpte tyllskjørt fikk med en mini variant til dokka si!  Liv tolket "dokka" som kattepusen Fluffy og enhjøringen sin, og de løp rundt med hvert sitt tyllskjørt resten av ettermiddagen! :) hehe 

tullskjørt katt

katt med tyllskjørt¨

 

strutteskjørt tyllskjørt

Lurifaksen! ;) 

lilleba

Rett før leggetid drev hun enda å skiftet på seg sine nye klær og ville helst ha både en deilig bambuspyrsj fra Lilleba og en ulldresspysj fra Hust & Claire. 

kosestund mor og barn

Kvelden endte med at Liv får fotmassasje til barneTV i sin nye Hust & Claire ulldress med sau på. 

Gleder meg til å prøve flere saker utover høsten! :) Og ta en titt innom butikken som ligger rett ved Kinoen i Hønefoss, eller sjekk nettbutikken da vel? 

jente katt tyllskjørt

På vei til barnehagen dagen etter. IKKE uten skjørtet. Men det måtte av når vi kom frem, for det var for fint til å leike ute i barnehagen med... :)

Live

10. mai 2020

NRK sak om oss

26. april 2020

Lam med overalt

9. mars 2020

Yoga i Shalaen og AfterYoga Badstue

9. mars 2020

Tretopphytte, badstue og lavvo i vinterdrakt

6. mars 2020

Tåkebad på gården

5. mars 2020

Tunet i vinterdrakt

4. mars 2020

Jeg er mest på INSTAGRAM

4. mars 2020

Testing av hjort i slakteriet

29. februar 2020

Naturmagi