Vi har sydd saueskinnsfell i helga.

@

Jeg følte meg lenge alene i venninnegjengen om å ha barn, men nå popper det ut kids både her og der. Jeg har 4 gravide venninner nå og alle hadde veldig lyst å komme når jeg forslo at vi skulle sy saueskinnsfellbabypose en vinterhelg. 

babymage

Hun ene måtte ta keisersnitt akkurat i det vi skulle starte helgen, men vi ble tre som stilte med skinn, nål, tråd og fingerbøll. 

sau

En nydelig vinterweekend med strålende sol. 

spelsau

Vi har ikke fått skinn av egne sauer enda, og jeg har en forkjærlighet for pelsau, så det vi hadde kjøpt inn. Jeg pleier å kjøpe skinnene på Roar Pels i Sandvika. 

saueskinn

Dette er utgangspunktet, to slike skinn. Det første man gjør er å måle og klippe for å få to like rektangler. De trenger ikke være like lange, men de må være like brede. På babyfellene vi lagde var målene 48 cm bred og 155 cm lang, før hodebuen. 

sy sammen saueskinn

Bokstavelig talt klippet og klart! Klare til å sy sammen på midten, for så å få en kant oppå som skal dekke sømmen og gjøre det både sterkere og penere. 

trykk

Etter man har sydd første del, måler vi opp 4cm langs hele kanten som vi IKKE trykker på, for der skal vi sy på "brudekant", en pen pelskant som skal syntes på fremsiden. Vi har en hel kurv med trykblokker som er mommo og en venninne av henne sine, og så kjøper jeg stadig litt flere på nettbutikken til fjellform.no. De sender raskt i posten og har mange fine. 

Alle blokkene symboliserer forskjellige ting, og i gamledager var det knyttet mye overtro til symbolene. Både å beskytte folk mot onde ånder og hjelpe med fruktbarhet skulle de gjøre. Greit å være på den sikkre siden tenkte vi, og gjorde oss klare til å trykke. 

blande maling

Vi blandet til maling, tekstilmaling fra panduro. Her blander jeg svart og hvitt for å lage forskjellige gråtoner, siden vi alle hadde forskjellige gråtoner på fellen vår. 50 shades of gray på en måte... :) Eller.. 3.. :)

trykke saueskinn

Malingen rulles forsiktig på trykkblokkene med en svamprull. 

trykk

Så er det bare å trekke pusten dypt og ha bestemt deg for det mønsteret du vil ha, og hvordan du vil ha det, før du trykker blokkene med malinga ned. 

trykk saueskinn

Det er helt nervepirrende spør du meg! 

linda trykker

Linda trykker sin fell. 

nedre skinnes gård

Vi rakk å klippe, sy og trykke alle tre den første dagen, og gikk en koselig kveldstur i måneskinn før vi la oss. 

gårdstun måneskinn

Dagen etter var det brudekanten som sto for døra. Da klipper man remser med pels i 4 cm bredde som man syr på den kanten man har "reservert " til det på selve fellen. Det blir lissom prikken over i´en og er veldig fint. 

alexandra

Alex som syr brudekant på sin fell. 

linda syr

Linda med sin. 

live svalastog skinnes

Her har jeg også begynt på brudekanten øverst. 

saueskinnsfell

Tattaaaa! Ble ikke den nokså fin da? Den er kjempemjuk og god, og så mye som Liv har brukt den hun fikk så tror jeg nok denne også blir relativt utslitt innen noen år. 

Kjempekoselig venninnehelg med tradisjonsrikt håndtverk. 

Live

14. oktober 2019

Liv Pippi Langstrømpe

3. oktober 2019

Årets saueskinn klare for salg

28. august 2019

Tresking av økologisk spelt

18. august 2019

Vi kjøpte plutselig en tretopphytte vi

14. august 2019

Natur Retreat bygging

11. august 2019

Bygging av YogaShala Lavvo

1. august 2019

Sommer

26. juli 2019

Kristoffer 35

25. juli 2019

UgressBingo - tips til leik!