Jeg har 7 koppelam som er "mine"

@

Hei hei og sorry for så dårlig bloggoppdatering! Men som jeg har sagt, følg meg på INSTAGRAM der er det ca daglig oppdatering, blogging tar mye mer tid, og nå i lamminga og våronna er det eksta hektisk :) Hadde et lite " frikvarter" her i går morres og tok med to av mine sju koppelam på skogstur! :D Det var koselig og de følger meg som de skulle vært en hund! ;) Fine nr 19 og nr 67 :) 

Lam i skogen

Lamminga er akkurat nå over, og vi har fått over 90 lam, hvorav 7 er mine koppelam som jeg gir melk. ( Mammaen fikk 3 stk og da valgte vi å ta de som koppelam, så hun heller klarer de 2 andre og ikke får problemer med jurbetennelse etc. ) 

lam i hvitveisskogen eventyr lamb forest

Søyene ( mammane) har vært kjempeflinke og lammer, vi passer bare på og slapp å hjelpe til annet enn med ei søye som fikk jurbetennelse, av alle 70 så det var utrolig flott. 

lam i hvitveisskogen eventyr lamb forest

 Straks skal dyrene til skogen hvor de skal bo i sommer, det kom deilige 45mm regn i helga og alle planter og ikke minst grunnvannet overalt har kjemoegodt av noen gode mengder regn for å komme i balanse :) 

lam i hvitveisskogen eventyr lamb forest

 

Aww, se på de søte lammene her da! De tror opprikrig talt at jeg er mamman deres, noe jeg prøver å være etter beste evne :)lam i hvitveisskogen eventyr lamb forest

Live

Da er vi igang!

@

Vårens vakreste eventyr kaller mange det, og jeg er enig - lamming er sååå koselig! Vi har ca 60 søyer som er drektige, og venter da ca 100 lam iløpet av en 3 ukers periode! :) 

Søyene ligger å slapper av ute i sola. 

Etter de føder ute i ro og fred, sleiker de lammet reint og begynner å die. Så tar vi de inn i lammehotellet et par dager, så mor og barn får bondet skikkekelig uten "tantene" rundt :) 

Vidre ut i barnehagen, hvor alle over 3 dager bor :) 

De er sååå fine!!

lam

Nr 3 tar mamman sin 

Her er Koppelamboligen, tidligere grisehus, hønehus, værrrom og sjukebinge. Den ligger i selve stallen over saueavdelingen og da hender det man får besøk av de løse hestene.. :) 

Nr 3 bare 1 dag gammel

 

Live

Hardangervidda- Rauland - Gården - Norefjell

@

Ahh sååå deilig påske!! Jeg kjenner jeg er ekstra glad på vegne av de som har kontorjobb at været blir deilig når "folk flest" har fri. Alle trenger litt sol i sinnet! :) 

Vi har hatt en deilig tredelt påske, både på Kristoffers heimtrakter - med en sveiv opp til Hardangervidda. Litt på gården og litt på Norefjell med min side av familien. 

snøscooter

Vi begynte med en ett døgns scootertur inn på jakthytta på Hardangervidda med forsyninger. De får et par scooterløyver i året for å kjøre opp til hyttene på vinteren, det er jo kjempestrengt i nasjonalparken. At vi kan være med inn på slik er nesten like mye kos som jobb på et så godt føre :) 

Naboterrenget har en reinsdyrhornshaug vi måtte vise Liv. ( Halvor var igjen hos bestemor) 

ruiner i fjellet

Gamle ruiner på vei inn. 

skitur i fjellet

Nyydelig å kunne gå overalt på skaren. 

reinsdyrtråkk

Vi så ekstremt mye reinsdyrtråkk. Flokker på 1000 dyr må det ha vært mente Kristoffer. 

isfiske

Liv fikk prøve å borre i isen for å lage hull både til å hente drikkevann og ett til å fiske. Jaggu fikk ho og bestfar en fisk hver og det var veldig stas. 

fisk

Fiskene deres. 

skityr

Vi fikk noen fine skiturer, og her har vi stoppet for å se reinsdyrtråkk.

tannpuss på vidda morgenkåpe

Tannpuss på vidda. Unikt deilig varmt og vindstille. 

Flotte dager i Rauland med familien, vi blir vartet opp og koser oss veldig. Vidre til gården og ta siste forberedelser før lamminga skulle starte. Termin var påskeaften. 

Fredag, dagen før termin begynte lammene å poppe, så Kristoffer ble igjen i bygda mens kidsa og jeg stakk på hytta til mamma.

 

Liv fikk kjøre slalåm med Monne og det var veldig stas. Hun begynner å  bli veldig flink. 

Påskeharen hadde laget lapper for å finne både seigmanntre og påskeegg og det var stor stas!

Kristoffer og pappa kom opp, og de lagde middag. Ole G, Helga og søte Agnes kom også opp, samt mommo og da var vi alle til det klassike påskeaften lammelåret. :)

Så fikk kidsa spise litt godteri fra påskeeggene, og hjem til legging heime på gården og klare for fult lammeinnrykk :)  

Håper du har hatt en fin påske! 

Live

Ny bruk av ulla fra sauene?

@

Sooo.. jeg har jo nevnt at jeg syntes ulla er dårlig betalt, faktisk at klippinga ( som man gjør av dyrevelferdsårsaker) går i minus. Hva kan man gjøre med det? Bruke ulla selv, og til noe man tjener mer på? Her er en liten titt på et prøveprosjekt jeg har, men konkulusjonen er desverre den at det blir nok for dyrt for disse kule figurene hvis det faktisk skal betale seg. Hvert dyr tar mellom 4 og 7 timer å lage, man skal klippe sauen, vaske og karde ulla, samt mva på 25% OG salg + adm kostnader... Da kan du tenke deg selv hva prisen måtte ha vært om man skulle solgt de.... Hvis man ikke fant en superarbeider som lagde de for 10kr timen da.... hmmmm anyone? :)

Prøvekolleksjonen av egne dyr ble hvertfall kul og kidsa her elsker det! Teknikken heter "nålfilting". 

tovede dyr

Capitan og Ponninn 

tovet gris

En HappyPig 

tovede sau

To Happysheep

needlefilted cat

Pusilen Fluffy 

tovede mennesker

Liv og Halvor laget i ull!!!!

Live

Nydelige vårblomster

@

Jeg har kjøpt meg macro linse, så nå kan jeg fange dem skikkelig :) Nydelige hva?

krokus

krokus

Live