Endelig er ventetiden over! HappyPigsa er tilbake på gården! Live og Kristoffer prøver rasen Druoc i år.
Endelig er ventetiden over! HappyPigsa er tilbake på gården!
Skrevet av Live
I år har vi prøvd en spennende vri, en ny rase. Når vi Gardsfruene hadde besøk av Morgenklubben med Loven og Co i vinter så hadde de jo med seg superkokken Bent Stiansen. Bent snakket om en meget smakfull og god gris som het Duroc.
Vi forhørte oss rundt og fikk tak i en produsent som hadde rasen, og en sein julikveld kom de til gards. Eller rettere sagt; skogs.
Et par hundre meter fra gården, mellom gardsfrue Ann Cecilie og oss har vi begynt å dyrke opp et beite som tidligere generasjoner hadde kyr på. Grisene hjelper oss med jobben og får samtidig et veldig deilig liv i naturen.
Vi er veldig opptatt av dyrevelferd, og derfor gir vi dyrene en god og naturlig livsstil. Når grisene skal slaktes kommer det rundreisende slakteriet "Mobilslakt" hjem til oss. Da sover de seg gjennom hele dagen, noe som fører til null stress og frykt. Skal man først spise kjøtt, får man ikke bedre samvittighet enn dette.
I år har vi 30 griser, og vi selger de i hele og halve dyr til privatkunder. Du kan kjøpe grovpartert for å skjære selv, eller få det i porsjonspakker, ferdig vakumpakket og "fryserklart". En halv gris er ca 45 kg. Så har du lyst på en HappyPig til vinteren, er det bare å ta kontakt!
Vårt nye jakthåp Frøya er med å hilser på grisene.
Trygve, sønnen til Ann Cecilie kom også bort for å si hei til sine nye naboer.
Duroc er en rase som stammer fra urgrisen i Canada, og det var veldig gøy å se hvor vitale og spenstige de var når de kom. De er brune og får nokså mye pels på vinteren. Duroc har god kjøttkvalitet med et mørt og saftig kjøtt. Vi gleder oss til å prøve denne rasen og se hvordan de er både i lynne og som mat.
Her kan du lese om grisenes vei til slakting hjemme på gården og den siste tiden fra i fjor.