Reiser, sauer, søm, julekalender skriving, julekalender gaver, magasinomtaler og julesforberedelser all in one!

@

Dagene flyr og jammen er det allerede første helgen i advent! Beklager at jeg får oppdatert bloggen så lite om dagen, målet mitt er 2-3 ganger i uka, men det har blitt mindre i det siste. Sånn blir det desverre når det er så mye som skjer! Jeg har reist veldig mye i det siste og vært fra Mo i Rana, til Sirdal og rundt omkring! Jeg får sååå mye koselige tilbakemeldinger på foredragene og det er SÅ stas!! :D Siste nå i november er førstkommende tirsdag morgen i Otta og da skal jeg bo på flotte Valbjør Gard, noen som har vært der før? 

fly

Siden sist har vi fått oss en kjekk Vær på gården (hann sau), så vi håper han kan være med å bidra til mange søte lam til våren :)

sau

gården

soloppgang

Vinteren virker til å ha kommet for godt, men det er nokså mye is på veiene på grunn av endel mildvær. Men Norefjell er full av snø og vi har allerede testet skiene! :) Liv har gått halveis til Leppejuv alene, den spreke lille skiløperen! :) 

live skinnes ski

Midt oppi all reisinga mi husket jeg at jeg hadde sagt ja til å ha en elev fra Sverige på arbeidsuke på gården..  obs..  Når jeg sa ja så hadde jeg sett for meg at det var bart på bakken og jeg hadde sett ut noen oppgaver på barmark, men med snøen så gikk det i vasken. Men stallen hadde stooort behov for en kjærlig hånd, så søte Celine fikk stallen som hovedoppgave i arbeidsuka si. 

arbeidsuke

Det var alt fra daglig stell av hestene med møkking, pussing og trening, til vask og smøring av alt seletøyet, vask og rydding i hyller og skap og å gjøre det koselig. 

arbeidsuke

Før BODDE jeg jo i stallen, men nå de siste årene så er det så mye annet på tapetet at jeg rekker ikke holde det slik jeg vil. Hun hjalp Kristoffer å stelle sauene og byttet alt strøet i hønehuset også. 

egg

Og ang hønehuset, så går det egentlig veldig bra med hønene, bortsett fra at det bare er en høne som legger egg, og det er mini egg, så Liv sin eggebusiness går sagte. Men i dag hadde hun nok til et brett med 9 egg og solgte egg til Bestemor fra Rauland som betalte seg blakk på handelen! :D he he 

livs egg bedrift

Liv og jeg har planer om å dra på tur til byen med pengene hun har tjent, og kanskje kjøpe noen julegaver. 

Det begynner jo å bli jule- og adventstid og jeg ville bare tipse de som er interessert om at jeg har vært med å skrive på en adventskalender til inntekt for UNICEF i år! Man gir et valgfritt beløp til UNICEF og får da en del av historien hver dag fra 1.- 24. desember, fulgt av en illustrasjon. Det er 24 frivillige "forfattere" og illustratører som har skapt den ved at en skribent har fulgt opp der den forrige slapp. Jeg skrev luke 23, og du kan jo ta en WILD GUESS å gjette om jeg skrev inn noen hvite hester!? :D Link til kalenderen HER. Hvis du vil vite litt om historien så står det HER. Til nå er det donert 95 000 kr og det er jo fantastisk! 

julekalender

En av tegningene i historien. 

julekaneder

Men det blir ikke bare en historiekalender her i gården i år, for Lille Liv fikk spørsmålet om hun ville ha julegaven sin på julaften eller om hun ville ha bittelitt gave hver dag... as in.. gavekalender. Og selvsagt ville hun ha gave hver dag. Kristoffer hadde klaget færlt over den "j*** lerkekvisten" som kom inni traktoren hver gang han brøytet inn til tunet og jeg tenkte at å kobinere en leker lerkevist og en gavekalender hadde vært moro! Så med noen poser fylt 2 seigmenn, en med en bok og en med et puslespill, en med 2 hårspenner og en en sjokolade, så tror jeg det kan bli spennende mot jul! 

Live Skinnes Hjemmet

Ellers er det en fin story om oss i ukas "Hjemmet" :)

Og minstemann i huset er bunadsmodell i årets siste nr av Magasinet BUNAD! Hun har jo vært bunadsmodell for den søte Edda Ane på Stakkestugu jeg har skrevet om før, og nå kom det på trykk til stor glede for modellen selv. 

liv i magasinet bunad¨

Intet mindre enn 7 sider med mange bilder av lille jenta vår. 

liv magasinet bunad

Bunad er jo veldig moro, og Heidi i Bunadsmagasinet er i en krise akkurat nå, hvor kulturrådet trekker støtten til bladet, så hvis du lurer på hva du skal gi til noen bunadsinteresserte i julegave, så er nok et abonement en fin løsning. 

fyriarmar

Og når vi snakker om bunad, her er mitt siste bunadsprosjekt: å sy " Fyriarmar" til bunaden min (til å ha rundt håndleddet). Mommo og en kursholder til har hatt flere kvelder med oss i høst og det er såååå moro!!! ( Regi av Norefjell Husflidslag) Jeg hadde tenkt å sy på flyet til Mo i Rana, men tror du ikke saksa mi var EN cm for lang til flyet!? æærsj. Og så selger de jo ikke sakser på flyplassen, og jeg tror ikke jeg hadde fått skarp nok kant med neglklipper... det er så tynn nål for å klare å tre perlene. Så da får det bli kveldsarbeid istedet! ;) 

Det var status herfra, neste uke blir det Otta tur og juletradisjonene begynner for fult når 1 des bikker, med både julegrøt, rakafisklag på Green og useriøs bakekveld her! Det blir moro! Og i kveld skal jeg til naboen med det fine huset og lage pynt! Liv har vært sjuk i helga, men er heldigvis i form igjen nå <3

GOD 1.advent alle sammen :*

 

 

Live

14. mai 2019

Mother of Lambs

25. april 2019

Lamming

20. april 2019

Påske 2019

10. april 2019

Tovede dyr

1. april 2019

Krokus

25. mars 2019

Snøklokker

20. mars 2019

Beste påskebilde???

20. mars 2019

Mine gode hjelpere

17. mars 2019

Håndsydde saueskinnsfeller