Lam i farta

@

Lam er bare SÅÅÅ søte. Siden 1.april har det kommet lam nesten hver dag, og nesten alle har det gått bra med. 

lam

Vi har 53 søyer og 2 bukker i flokken nå fordelt på 18 pelssau og resten gamelnorsk spæl. Noen av dem er fjorårslam så de har vi ventet med å parre, eller så skal i utgangspunktet de fleste få lam iløpet av de neste ukene. Spælbukken vår Alfred begynte moroa så termindatoen ble FRA 1.april og det stemte på en prikk med 5 mnd og 5 dager som de går drektig. Nr Triple O one og Triple O two er allerede store :) Pelssaubukken Janus bør få sine første fra 14 april. 

Søyene lammer nesten alltid uten problemer alene ute, og vi går hele tiden å sjekker om alt står bra til. Vi tar med de nyfødte lammene og mor inn i en egen liten innhegning inne etter fødsel så de får litt tid sammen alene for å knytte bånd og die. Etter 3-4 dager slipper vi de ut til resten av flokken. Hver søye får mellom 1-3 lam, men stort sett er det to. 

sauer

sauer

Vi har til nå fått 32 lam, hvorav et har vært dødfødt. De er så vitale og søte, leiker og spretter rundt :) 

Men i går ante vi urå med ei søye, og ringte dyrlegen. Det endte med at vi måtte dra ut lammene før termin, så de kom ut sååå små. Kristoffer var ute og gav de nye varmeflasker og melk med sprøyte i munnen flere ganger i natt. De har fått litt melk av moren som vi har melket av henne, men hun har ikke orket å reise seg. Vi har litt råmelk fra ku i fryseren som vi har tatt opp og gitt på flaske og så langt ser det ut til at både mor og barn klarer seg <3 

Live

Kommentarer

9. juli 2018

Bygging av slakteri og gårdsbutikk

8. juli 2018

Badebursdag med happyene

7. juli 2018

EventyrBringebær

5. juli 2018

Årets "Sol og Bad" ferie

23. juni 2018

Festpyntet Pelsaulam til St.Hans

20. juni 2018

PigBeach

15. juni 2018

Sauer på beite

8. juni 2018

Halvor 1 år

5. juni 2018

Bringebær under regnbuen