@

Vår åker med den gamle urkornsorten Emmer har klart seg fint i år. I går var det tresking og fotoshoot på gang. Her skal du få en litt festlig overgang fra fotoshoot til virkelighet.... :) 

Urkorn Emmer åker

Flott åker.

urkorn emmer

Kristoffer holder noen aks.

urkorn emmer

Litt er tresket, nok til å ta i noen gamle traug for fotoshoot. Underkulturen på åkeren står fint og fjorden i bakgrunn. 

urkorn emmer

Litt korn, mjøl og ferdig bakt brød.. 

urkorn fotoshoot

Så kom treskeren inn i bildet.. .hehe.. 

Kristoffer og fotoshootplatformen, aka 6-hjulingen :)

urkorn baking emmer

Lyst å kjøpe Emmermel til baking? Du kan bestille her

gård mann åker emmer urkorn

Nå ligger årets Emmer på tørka her, og skal bli renset skikkelig før maling til mel. Emmer har hele 30% skall som må vekk, og det er mye. 

Om Emmer: Emmer eller tokorn er et ledd i evolusjonsrekken før spelten. Spelt antar man er en kryssing mellom Emmer og en gressart som heter gjeterøye (Aegilops speltoides)Emmer har bløtere gluten enn spelt. Kornet  har også en kraftigere, mer nøtteaktig smak sammenlignet med spelten. Arkeologiske funn viser at Emmeren var meget populær i midt-østen allerede så tidlig som 6000 – 9000  år f. Kr. 

Live

14. mai 2019

Mother of Lambs

25. april 2019

Lamming

20. april 2019

Påske 2019

10. april 2019

Tovede dyr

1. april 2019

Krokus

25. mars 2019

Snøklokker

20. mars 2019

Beste påskebilde???

20. mars 2019

Mine gode hjelpere

17. mars 2019

Håndsydde saueskinnsfeller