Vår åker med den gamle urkornsorten Emmer har klart seg fint i år. I går var det tresking og fotoshoot på gang. Her skal du få en litt festlig overgang fra fotoshoot til virkelighet.... :)
Flott åker.
Kristoffer holder noen aks.
Litt er tresket, nok til å ta i noen gamle traug for fotoshoot. Underkulturen på åkeren står fint og fjorden i bakgrunn.
Litt korn, mjøl og ferdig bakt brød..
Så kom treskeren inn i bildet.. .hehe..
Kristoffer og fotoshootplatformen, aka 6-hjulingen :)
Lyst å kjøpe Emmermel til baking? Du kan bestille her
Nå ligger årets Emmer på tørka her, og skal bli renset skikkelig før maling til mel. Emmer har hele 30% skall som må vekk, og det er mye.
Om Emmer: Emmer eller tokorn er et ledd i evolusjonsrekken før spelten. Spelt antar man er en kryssing mellom Emmer og en gressart som heter gjeterøye (Aegilops speltoides). Emmer har bløtere gluten enn spelt. Kornet har også en kraftigere, mer nøtteaktig smak sammenlignet med spelten. Arkeologiske funn viser at Emmeren var meget populær i midt-østen allerede så tidlig som 6000 – 9000 år f. Kr.