@

Vår åker med den gamle urkornsorten Emmer har klart seg fint i år. I går var det tresking og fotoshoot på gang. Her skal du få en litt festlig overgang fra fotoshoot til virkelighet.... :) 

Urkorn Emmer åker

Flott åker.

urkorn emmer

Kristoffer holder noen aks.

urkorn emmer

Litt er tresket, nok til å ta i noen gamle traug for fotoshoot. Underkulturen på åkeren står fint og fjorden i bakgrunn. 

urkorn emmer

Litt korn, mjøl og ferdig bakt brød.. 

urkorn fotoshoot

Så kom treskeren inn i bildet.. .hehe.. 

Kristoffer og fotoshootplatformen, aka 6-hjulingen :)

urkorn baking emmer

Lyst å kjøpe Emmermel til baking? Du kan bestille her

gård mann åker emmer urkorn

Nå ligger årets Emmer på tørka her, og skal bli renset skikkelig før maling til mel. Emmer har hele 30% skall som må vekk, og det er mye. 

Om Emmer: Emmer eller tokorn er et ledd i evolusjonsrekken før spelten. Spelt antar man er en kryssing mellom Emmer og en gressart som heter gjeterøye (Aegilops speltoides)Emmer har bløtere gluten enn spelt. Kornet  har også en kraftigere, mer nøtteaktig smak sammenlignet med spelten. Arkeologiske funn viser at Emmeren var meget populær i midt-østen allerede så tidlig som 6000 – 9000  år f. Kr. 

Live

14. november 2018

Butikken åpen i helga!

7. november 2018

Norge NÅ sending fra Skinnes

5. november 2018

NRK sender direkte fra gården i kveld!

3. november 2018

Butikken er åpnet

31. oktober 2018

Stressfrie griser

30. oktober 2018

Slik gikk slaktedagen

28. oktober 2018

Vi er klare for første slaktedag

19. oktober 2018

Saueskinnsfell til salg

16. oktober 2018

Skatter i Ferdaskrinet!