Bare småpirk igjen!

@

Ahh, sååå deilig! ENDELIG ferdig!! Det har tatt mye tid og krefter og penger! Nå vil jeg si at 96% av alt er ferdig. Det som mangler nå er på vei i posten og snekkeren tar siste touch neste uke. Mattilsynet har vært her og gir oss det som kalles midlertidig godkjenning for et halvt år, og så kan den bli permanent etter det, hvis alt fungerer som det skal og de liker det de ser under selve slaktingen etc. Vi har valgt å gjøre alt veldig ordentlig, så jeg er ikke redd for at det blir noe problem. 

Her kommer bilder av dagens situasjon. Det magler en liten touch av snekkerarbeid ute over døra og vifta, en stålkant rundt dørkarmene og noen få småting til. 

hjemmeslakteri gård

Sterke skinner i taket så vi har hengebane helt fra ute ved der skollekaret skal stå, og inn på kjølefrys. Litt av en jobb bare den delen, med stål, bøying av hengebaner, sveising og få alt strøkent så det er mattilsynetgodkjent. Men bra ble det! 

lovlig hjemmeslakt matilsynet

Til hengebanen så må vi både ha vekt, heis og to høyder i starten så vi kan ta inn alle slags type dyr. I første omgang blir vi godkjent for gris og småfe. 

Sjekk nymalte bygg, mønekryss og pyntebord da!? Skal vise finere bilde når alt er klart, men så langt så bra og jeg er sååå fornøyd! :D Jeg tror jeg bokstavelig talt har malt non stop i 3 uker nå, hele dagen og hele kvelden, og er så maroder støl i overkroppen. 

Kristoffer graver en rehabilitering av gamle spredegrøfter til bygget. 

Butikken har hatt byggepause i 2 uker, da snekkerne er på ferie, men de skal være tilbake neste uke og da skjer det ting igjen. 

gårdsbutikk

Jeg har malt alt to ganger av det som er klart, og taksteinen er på. 

Nå har vi avtalt slaktedato med både flere av slakterne som jobbet på mobilslakt og mattilsynet, og hentedatoene her på gården blir 3-4 november og 17-18 november. Det er jeg iferd med å skrive en mail til de som allerede står på lista om NUH, og vi har fortsatt endel lam og noen griser igjen, så bare å sette seg på lista om du ikke har gjort det enda. Stressfritt hjemmeslakt blir det hvertfall, om det så blir seinere enn planlagt! OG vi bruker nesten 70.000 kr bare på en strømTANG (med logg!) så vi kan avlive ute i skogen, mens grisene er i sitt eget rolige miljø. Bedre for avsluttning for dyra tror jeg man skal lete lenge etter. 

Live

14. mai 2019

Mother of Lambs

25. april 2019

Lamming

20. april 2019

Påske 2019

10. april 2019

Tovede dyr

1. april 2019

Krokus

25. mars 2019

Snøklokker

20. mars 2019

Beste påskebilde???

20. mars 2019

Mine gode hjelpere

17. mars 2019

Håndsydde saueskinnsfeller