TING tar TID

@

Ahh nå er vi endelig inne i siste fase av byggingen her! Det tar TID med bygging, det er en kjent sak, og det er jo mye viktige detaljer som tar tid og ikke syntes så godt for det utrente øye som mitt. Jeg må innrømme at jeg  blir GAL av ting som tar lang tid, og den ikke eksisterende tålmodigheten min får seg en stor prøve denne høsten. Men nå er vi HELDIGVIS snart ved veis ende, og det er deilig! La meg vise deg hva som har skjedd siden sist. Jeg begynner med dagens status, slik ser det ut nå: 

bygging av hjemmeslakteri

Frysekonteineren er ferdig bygget inn, det er støpt rundt den, det er støpt flere lag ute og dører og vinduer er på plass. Stålet og hengebaneskinnene i taket er nesten ferdig skrudd opp og epoxsy er lagt på gulvet med sand i for anti skli. Det høres kanskje lite og raskt ut når jeg ramser det opp, men det er store prosesser som tar lang tid. 

gårdsbutikk

Min lille butikk begynner å ta god form også! :D Der er det både støpt, revet veggen bak, laget hull til dør, pusset gamle dører, grunnmur, hele reisverket på plass og taket klart til takstein. Det som er igjen her er ferdig tak innvendig og utvendig, panel på den lave veggen og bakveggen, sette inn dører, vinduer, glass og sveitserstilpynt. Ja og male alt selvsagt. Phew. Og legge fliser på gulvet, få ferdig el, sette inn antikvitetene. u know... litt greier er det jo! ;)

Støping

Slakteriet har vært prioritet hele tiden og er nå rett rundt hjørnet klart til å slakte, så det vi venter mest på der er de små siste detaljene, som en ekstra knivsterilisator, listverk rundt vinduer etc OG en såkalt "midlertidig godkjenning" av mattilsynet for å få slakte. De var her her om dagen og så på alt, og virket til å like det de så. Vi har jo prøvd å gjør det så rikrig som mulig ut fra det de sa da de var på befaring før vi begynte å bygge også, så det er bra. 

støping

Ang ting man (jeg!) ikke skjøner at tar så lagt tid er forskaling. For de som ikke har vært borti det før så er det et slags rammeverk for å holde på plass bettong støp der den skal være. Og bettongen er tung og rennenede så det må stå skikkelig. Her støper vi i flere omganger så vi får forskjellige nivåer på de forskjellige platformene. Men det må til og det ble bra :)

støp

Her er første del støpt, og det klargjøres for del 2. Holtet Pukk og Bettong kjørte omtrent skyttelstrafikk hit da det sto på som værst! ;)

epoxsy

Gulvet inne er først støpt, så avrettingsmasse før tørking og tre dagers legging av epoxsy, med sand i. Det ble gjort av et proft team så det skulle bli best mulig. 

slakteri

Inne i selve slakteriet er det vaskbare plater på alle flater, stålet som hengebanene slaktene skal henge i er på plass og det er gjort en stor jobb på både rørlegging og elektrisk. Vi måtte tilogmed ha en ny varmtvannsbereder for å ha nok helt varmt vann til slakting og egen trafo til strøm for frysekjøl konteineren. Litt av et prosjekt! 

flytting av tre

Her flytter Kristoffer en bjørk som hadde blitt for stor vekk fra slakteritomta. Gravemarskinen er kjekk til så mangt, og nå lages det vei bak til slakteriet. 

Da får vi bare kjøre på og håpe vi er helt klare om kort tid! I´ll keep u posted!

Live

14. mai 2019

Mother of Lambs

25. april 2019

Lamming

20. april 2019

Påske 2019

10. april 2019

Tovede dyr

1. april 2019

Krokus

25. mars 2019

Snøklokker

20. mars 2019

Beste påskebilde???

20. mars 2019

Mine gode hjelpere

17. mars 2019

Håndsydde saueskinnsfeller