Jeg har sydd årets julegave til Liv!

@

Hun trenger egentlig flere ullsokker, men desverre kan jeg bare stikke lapper, ikke sokker! :) OK, jeg kan strikke pannebånd med flette, men IKKE hel i en sokk. Tror jeg. Men jeg veit at jeg klarer å lage saueskinnsaker. En trekantformet skarp nål, dobbel lintråd og et skinn er alt man trenger! :)

Vi kjøper alle våre skinn hos Roar Pels som holder til i Sandvika. De har et utrolig godt utvalg over to store etasjer og har masse kunnskap om de forskjellige typene skinn. De store saueskinnsfellene vi har laget før har vært av Pelssau eller spelsau. Denne "ronjarøverdatter/askepott"  vesten skulle ikke få Liv til å se ut som ei kule selv om hun er liten og lav, valget falt på et klippet pelssau lammeskin! :) ( Roar Pels sin nettside finner du her)

Jeg lagde først et hull på midten for å se hvordan det hang og hvor langt jeg ville ha det på armene. Så streket jeg forsiktig opp med blyant mens hun hadde det over skudrene og så klippet jeg det til et langt rektagel. Etter det forsøkte jeg å lage det lengst mulig ved å "skøyte det" slik vi gjør på en vanlig saueskinnsfell. Men jeg droppet den ekstra forsterkningen for å sjule sømmene fordi jeg ville den skulle se litt " røff " ut.

Når det var sydd var det bare å reise til Mommo for å trykke! Ble det ikke nokså søtt da? Den er tiltenkt brukt på vei fra og til barnehagen på vinteren. Nå skal jeg pakke den inn og se om kanskje Stallsnissen kommer med den... For når jeg tenker meg om så var det kanskje Capra eller Nissemor som egentlig lagde den? :)

Saueskinns vest sy selv

Lille Rampe Ronja Røverdotter! :)

 

Live

25. mars 2019

Snøklokker

20. mars 2019

Beste påskebilde???

20. mars 2019

Mine gode hjelpere

17. mars 2019

Håndsydde saueskinnsfeller

16. mars 2019

Iskroner er gøy

13. mars 2019

Dyrking igang i drivhuset

11. mars 2019

Tovede dyr

9. mars 2019

Utefest

3. mars 2019

Dåp og FORLOVELSE