Startvansker

@

Jeg har ikke hverken blogget så mye eller skrevet så mye om hvorfor det siste året, men svaret er Halvor....

Han har hatt sååå mye vondt i sin første fase av livet at det er helt forferdelig. Først NÅ nettopp, i en alder av 10,5 mnd har det "løsnet" for han og ting går bra.

Det begynte med det de kaller " småbarnskolikk". Eller, det er jo egentlig bare en samlebetegelse på hva de ikke veit hva er som gjør vondt hos små barn. Halvor gråt mellom 30 min og 3 timer i strekk flere ganger daglig de første 6 mnd av livet. Vi opplevde det som luftsmerter i magen, og var til både lege, kiropraktor og healer, kuttet ut masse av min diett og prøvde alt mulig uten resultat. Når vi ved 4 mnd alder begynte så smått å la han smake på mat annet enn pupp, ble det værre. Hver gang han fikk mat hyyylte han som en stukken gris etter måltidet og våknet hver halvtime hele natta ( som var værre enn de hver 2. time han vanligvis våknet).

Vi prøvde en gang i uka å teste om det gikk bra med fast føde med tilsvarende resultat, helt frem til nå når han ble 10,5 mnd. Da var alt over på et knips!? Såå rart. Men såååå deilig. Både for han og for oss. Nå spiser han absolutt alt og sover 6-7 timer i strekk. Han elsker all mat og smak (det har han gjort fra starten), og endelig tåler han det. Det var nokså ille nå på "slutten", siden han hadde fått smake hver uke så viste han jo hva vi spiste og sto med hendene i bordkanten og gråt med dådyrøyne og ville så gjerne spise og ta del i det sosiale rundt måltidet. Stakkars liten. Vi prøvde selvsagt alt fra enkle grønnsaker, grøt og kraft og alt annet. På allergitest slo ikke noe ut, og vi testet både melk, hvete, soya, egg, støv, dyr++. 

Vi har vært hos barnelege spesialist som har sagt at han antagelig har reflux og han har gått på medisiner for det i 4 mnd uten at vi syntes det hjelp i det hele tatt, og ei heller at hans symtomer matcher med reflux.

Vi har vært til en manuelteraut på Balderklinikken som sa han hadde en skeivhet i nakken (KISS) som han fikset og fikset nerver i ryggen som klemte på magen, og det er kanskje det jeg tror kan ha hjulpet mest, men akkurat etter vi hadde vært der andre gang så fikk Halvor 4 store tenner og gråt selvsagt veldig av det.

Ikke bare bare med de små når de griner, det er både vondt for dem og vondt for oss. Man føler seg så maktesløs når man ikke kan hjelpe dem fra det vonde. Vi har hvertfall trøstet og kost, syngi og strøket for å gi kjærlighet og trygghet i den grad det hjalp. Så hva enn som gjorde det, om det var nerver i ryggen som klemte på magen som "løsnet", om tarmen ble "moden", om reflux´en lukket seg eller hva det enn var, samme kan det være også, så lenge Halvor nå hvertfall har det bra. 

Men det forklarer jo at vi ikke har klart å følge opp bloggen etc som vanlig :) Og at vi har vært ganske "huggærne" på grunn av lite søvn begge to. Jeg tok Halvor hver natt de første 7 mnd, men etter nyttår har vi tatt annenhver natt så jeg også skulle få litt søvn. Dog amming kl 05, men men. Jeg er veldig glad jeg har hatt nok melk til han, han ble 10 kg på bare pupp på 10 mnd! Selv erstattning hylte han av... phew, glad det er over.

Det skal også sies, at når han ikke har hylgrini, så har han vært verdens blideste baby. Så vi har hatt det veldig mye koselig også. <3  Jeg har pleid å si at han er enten veldig blid, eller veldig lei seg.

Liv er en super storesøster og de leiker og koser seg masse. Liv hylte forøverig ikke en eneste gang omtrent som barn, så de var ekstemt forskjell på de to sliksett. 

 

Live

20. februar 2019

Bryllupsbygda fremover

12. februar 2019

Brøyting i snøføyk

8. februar 2019

Den beste vinterdressen for deg som er mye ute

7. februar 2019

Iskrone dyr

7. februar 2019

Iskrone i skogen

5. februar 2019

Fantastisk vinterdag på gården

3. februar 2019

Kokende vann til snø på millisekunder

1. februar 2019

Bursdagsforberedelser for Liv

1. februar 2019

Vinterprinsesse Liv 5 år