ENDELIG fikk vi åpnet ferdaskrinet!

@

Æææ!! Skrinet er åpent!!! :D Sååå moro!!

Tusen takk til alle som har sendt nøkler og alle tips om hvordan vi kunne få åpnet det. Alt er prøvd og det viste seg å være en ekstremt komplisert lås som satt helt fast, og etter å ha testet nøkler, dirking, låsesmed og ringt flere synske for å finne den orginale nøkkelen, så endte vi med å bryte opp to planker under og fjerne låsekassa midlertidig! Dette skrinet var laget av en utrolig dyktig smed som hadde planlagt for å ikke kunne dirke den opp uten orginalnøkkelen! Godt jobbet i 1758. Plankene ble satt rett på igjen, og det ble gjort av noen proffe, så skrinet er ikke skadet.

Det var stor stas å endelig skulle få se og det har vært mye gjetting, spesielt fra Liv på 4 år om det var gull oppi der. Det var gull, tilogmed det som så ut som ekte gullklumper, som KAN ha blitt sniki oppi rett før hun fikk se. Det overlater vi til seeren å dømme. 

ferdaskrin

Alle sammen superspent på å se hva som er oppi skrinet som ikke har vært åpent i hele min levetid. 

"GULL!! " roper Liv entusiastisk

Segl til brev.

ferdaskrin

"Gullklumpene" er nok av nokså ny dato, og ikke ekte gull. ;) Det var for å gjøre det moro for Liv. Stempelet du ser er til å trykke på saueskinnsfeller! Gleder meg sååå til å bruke det!

gamle dokumenter

Tre plastposer med dokumenter var det mest spennende. Gårdsdokumenter av diverse slag, alt fra salgskontrakter, til rettsaksdokumenter for diverse tvistesaker, og slektshistorie hvor vår linje spores med navn og alt til 1614. 

gamle dokumenter

Kjempemoro for oss, og da har vi jammen ny logo til gården! Eller, gamel ny? Krona på toppen er en stilisert verson av den som heter Ringneskrona, som var i Skinneseie i mange mange år, før en bror på Skinnes satte den i pant for penger til bruk på noe ukjent til sin bror Anders på Ringnes og ikke betalte tilbake. 1301 er det tidligste Skinnes er nevnt i skriftlig kilder, et skinnbrev fra 1301. Det er også funnet 4 jernalder gravhauger ved Skinnesgårdene, og en steinøks fra steinalderen. De lærde strides om navnet Skinnes kommer av sola som skinner på neset ( vi har veldig lang solgang) eller om det har med skinngarving å gjøre. Uansett veldig moro å nøste opp i, og jeg har mye å sette meg inn i med disse nye dokumentene.  

 

logo

Live

14. mai 2019

Mother of Lambs

25. april 2019

Lamming

20. april 2019

Påske 2019

10. april 2019

Tovede dyr

1. april 2019

Krokus

25. mars 2019

Snøklokker

20. mars 2019

Beste påskebilde???

20. mars 2019

Mine gode hjelpere

17. mars 2019

Håndsydde saueskinnsfeller